Istina otkrivena nakon 12 godina
0

Dvije porodice tuže porodilište zbog zamjene beba

SRNA
Dvije porodice u Rusiji zatražile su odštetu od lokalnog porodilišta zbog zamjene beba prije 12 godina.

Istina je izašla na vidjelo kada je bivši muž jedne žene odbio da plaća izdržavanje svoje kćerke, uz tvrdnju da ona uopšte ne liči na njega. DNK test u gradu Kopejsku pokazao je da djevojčica nije biološki povezana sa svojim roditeljima.

Policija je kasnije otkrila njene prave roditelje, koji su u međuvremenu odgajali dijete prve porodice. Nijedna djevojčica ne želi da napusti svoj sadašnji dom.

Ove dvje porodice sa Urala sada traže odštetu od oko 160.000 dolara, ali ne mogu da podnesu krivičnu tužbu zbog zastarjelosti slučaja.

"Uradili smo dva DNK testa. Oba su pokazala da ni moj bivši muž, ni ja, nismo Irinini biološki roditelji. Sudija nije mogla da povjeruje. Rekla je da je tako nešto vidjela samo na televiziji i da ne zna šta da nam savjetuje", izjavila je Julija Beljajeva, koja se ranije ove godine razvela od supruga.

Ona se sjetila da je u decembru 1998. godine, zajedno sa njom na istom odjeljenju porodilišta boravila još jedna žena. Zaključeno je da se dogodila zamjena beba, a istražitelji su ubrzo našli drugu majku u istom gradu.

Beljajeva kaže da druga djevojčica, Anja, ima plavu kosu i da liči na nju i njenog bivšeg muža.
"Čitav moj svijet odjednom se okrenuo naglavačke", rekla je Beljajeva i dodala da nijedna djevojčica ne želi da napusti svoj sadašnji dom.

On je rekla da je svoju kćerku Irinu uvjerila da se "ništa nije promijenilo" i da "nikada neće učiniti nešto protiv njene volje". "Ja sam još tvoja majka", rekla je Beljajeva Irini.

Ona je dodala da je druga porodica muslimanske vjeroispovijesti i da je njena biološka kćerka vaspitana kao muslimanka.

"Oni imaju potpuno drugačiju tradiciju i običaje. To situaciju čini još težom", zaključila je Beljajeva.