Brat i sestra na sudu tražili $50.000
0

Tužili majku zbog pogrešne rođendanske čestitke

Sarajevo-x.com
Kada ne dobiju željenu igračku ili rođendanaku čestitku, neka djeca dobiju napad bijesa. No, brat i sestra Steven (23) i Kathry (20) iz Illinoisa nisu poput ostala djece.

Oni su protiv svoje majke Kimberly podnijeli sudsku tužbu zbog, kako su naveli, lošeg postupanja i emocionalne boli, te na sudu zahtijevali nadoknadu od 50.000 dolara.

Majku su optužili jer je navodno propustila da odvede Kathryn na auto show, a sinu Stevenu je prijetila da će nazvati policiju ukoliko ne zaveže sigurnosni pojas.

Zamjeraju joj i što se cjenkala kada im je kupovala odjeću i što je u ponoć zvala Kathryn da se vrati kući sa zabave. Brat i sestra su unajmili čak tri advokata da ih zastupaju, a jedan od njih je i njihov otac Steven A. Miner.

No, nakon dvije godine sudske borbe, sud je odbacio optužbe, donijevši odluku da majčino ponašanje nije bilo pretjerano.

Spornu rođendansku čestitku Steven mlađi je ocijenio kao neprimjerenu jer nije sadržavala novac. Čestitka je na prednjoj strani imala naslikan paradjaz na stolu, a u njoj je pisalo: "Sine, kupila sam ti ovu čestitku jer je poput tebe. Različita od svih ostalih" .

Kimberlyijin advokat optužio je njenog bivšeg supruga da joj se na ovaj način želi osvetiti, te da unatoč svemu, ona još uvijek voli svoju djecu.

"Oni tužbu ne vide kao napad na majčinstvo već na neodgovornost. Svako griješi, ali mora snositi odgovornost za svoje postupke", tvrdi Kimbrelyjin bivši suprug.

Miner i Garrity su bili u braku 10 godina, a razveli su se prije 16.