{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


DDG-1000 Zumwalt je novi razarač američke mornarice

23.10.2013. u 11:00
0
6
DDG-1000 Zumwalt je novi razarač američke mornarice
0
Američka mornarica u novom projektu gradi ratne brodove koje će biti veoma teško otkriti na radaru. Opremljeni su teškim naoružanjem, superpreciznim topovima i projektilima. Radi se o ogromnim brodovima iz klase DDG-1000 Zumwalt.
Ratni brod DDG-1000 Zumwalt je dizajniran kao razarač, a velik je koliko i ratni brodovi iz Prvog svjetskog rata. Dug je 182,8 metara, a istisnina iznosi 15.000 tona. Prvi brod iz ove klase će biti porinut uskoro. Američka mornarica u periodu od pet godina namjerava napraviti tri broda i poslati ih u Pacifik, kako bi SAD parirale napretku kineske vojske.

Jedan brod iz klase DDG-1000 Zumwalt košta 7 milijardi dolara. Iako su veoma skupi, ovi brodovi nemaju kvalitet svojih prethodnika kada je riječ o borbi s valovima, Ranjiv je sa zadnje strane, tako da je potrebno voditi računa da se ne prevrne. Osim toga, on će nositi manji broj projektila, a radar je također manje efikasan. No, ima on i svojih prednosti, kao što su robotske zračne snage, ili energija koja bi u budućnosti mogla napajati lasersko oružje. Bit će opremljen različitim modernim oružjem te raketama Tomahawk.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: