|

Davutoglu sa ocem stradalog sirijskog dječaka Aylana Kurdija: I nas je srce zaboljelo

Davutoglu sa ocem stradalog sirijskog dječaka Aylana Kurdija: I nas je srce zaboljelo
3
A
Anadolija
19.12.2015. u 11:57
26
komentara
3

dijeljenja
Davutoglu sa ocem stradalog sirijskog dječaka Aylana Kurdija: I nas je srce zaboljelo Ahmet Davutoglu (Foto: EPA)
Premijer Republike Turske Ahmet Davutoglu upriličio je u Ankari prijem za oca utopljenog dječaka Aylana Kurdija, Abdullaha Kurdija.
U septembru ove godine svjetsku javnost potresle su uznemirujuće fotografije sirijskog dječaka Aylana Kurdija pronađenog na obali obali turskog Bodruma.

"I nas je srce, kao i vas zaboljelo. Još uvijek nam je ta fotografija pred očima", kazao je Davutoglu Abdullahu Kurdiju i dodao da je Aylan iza sebe ostavio nešto veliko, uprkos tome što je preminuo veoma mlad.

"Da njega nije bilo, niko ne bi shvatio dramu koju proživljavaju sirijske izbjeglice. Da smo imali na stotine sastanaka, i na stotine kampanja, ništa ne bi ostavilo utisak kao što je (ostavila) ta fotografija. I za vas je čast što ste imali tako dijete koje je ostavilo tako lijepu i veliku ostavštinu iako je veoma kratko živjelo", kazao je Davutoglu.

Abdullah Kurdi se zahvalio na svemu što je Turska uradila za sirijske izbjeglice i zbog sve pomoći koju je poslala.

"Vi ste naša braća. I Arapi i Kurdi i Turkmeni, svi ste naša braća. Oni koji žele postaviti razlike između nas, neće nikad u tome uspjeti" dodao je Davutoglu.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...