{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Četvorica staraca planirali napad biološkim otrovom u SAD-u

S
2.11.2011. u 08:04
0
12
Četvorica staraca planirali napad biološkim otrovom u SAD-u
0
Četvorica staraca planirali napad biološkim otrovom u SAD-u
Foto: AP
Američke federalne vlasti uhapsile su četiri muškarca iz savezne države Georgia pod optužbom da su namjeravali da kupe eksploziv i naprave smrtonosni biološki otrov kojim bi napadali građane i zvaničnike vlade SAD.
Ministarstvo pravde SAD saopštilo je da su u uhapšeni članovi lokalne militantne grupe koji su planirali da proizvode ricin koji bi koristili u svojim napadima, prenosi Reutres.

Najstariji od uhapšenih Frederick Thomas ima 73 godine, Dan Roberts 67, Ray H. Adams 65 i Samuel J. Crump 68 godina.

"Dok su mnogi usredsređeni na prijetnju koju izazivaju međunarodni nasilni ekstremisti, ovaj slučaj pokazuje da moramo ostati oprezni i u zaštiti zemlje od građana unutar sopstvenih granica koji prijete našoj bezbjednosti i sigurnosti", izjavila je američki tužilac u Sjevernom distriktu Georgije Sally Yates.

Vladin doušnik snimio je uhapšene osobe kako razgovaraju o planovima da proizvedu ricin i napadnu zvaničnike Ministarstva pravde, federalne sudije i agente poreske službe, prenio je CNN.

Prema sudskim dokumentima, dvojica uhapšenih su planirali da od agenta Federalnog istražnog biroa na tajnom zadatku kupe prigušivač, bombu i dijelove potrebne da od poluatomatske puške naprave automatski mitraljez.

Druga dvojica su radila na pribavljanju biljke iz koje se proizvodi ricin, naveo je agent.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: