Pripremili gumene metke
0

Cameron: 16.000 policajaca večeras će čuvati London

Sarajevo-x.com
David Cameron na ulicama Londona
David Cameron na ulicama Londona
Vojska policajaca, tačnije njih 16.000, večeras će čuvati ulice Londona, kako bi spriječili ponovno divljanje demonstranata, poručio je britanski premijer David Cameron.

"Vlada je odlučna da privede licu pravde sve one koji su učestvovali u neredima. Moja poruka je jasna: svi koji su odgovorni za kriminal na svojoj će koži osjetiti svu snagu zakona ove zemlje", kazao je Cameron nakon sastanka sa članovima komiteta za vanredne situacije Cobra.

Policija je danas priznala da je pripremila plastične metke i da će ih iskoristiti ako demonstranti i četvrtu noć budu pravili nerede na ulicama glavnog grada Engleske.

Ulice Hackneya i London Fieldsa su za sada mirne. Većina prodavnica je zatvorena zbog predostrožnosti. Stanovništvo je počelo raščišćavati grad, a osiguravajuće kuće su već izračunale da će ih ovi nemiri koštati desetine miliona funti.

Podsjećamo, neredi su najprije izbili na ulicama Tottenhama nakon smrti Marka Duggana, kojeg su policajcu ubili pod još nerazjašnjenim okolnostima, da bi se proširili i na London, Manchester, Birmingham, Liverpool, Nottingham i Bristol.

Do sada je uhapšeno 545 osoba.