Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad me malo strah i za onu Bruce Lee iz Mostara.
Uzmes seljake iz Ukrajine i odvedes u Sibir u gulage ,tamo robijaju ,umiru i muce se i to se dogodi desecima milijuna ljudi ?? U obadvije Amerike je dovezeno 5-10 milijuna robova ,koji su imali vlastite kuce ,familije djecu i bili manje ubijani nego robijasi komunizma , rasizam i fasizam je isto sto i komunizam i Zeljko Komsic
@Edin25 Mi uvijek promašimo stranu. Sad će svi da prelaze na neki komunizam a mi se tek prebacili s njega.
Sad mi nije jasno: u naslovu stoji da je statua srušena, a u tekstu da je postavljena.
@samir.ribic.5 povuci - potegni!
Komunizam se u Jugi posle 2 svjetskog nametnuo antifasistima kao jedina politicka ideologija, mada mnogi nisu bili simpatizeri komunizma ( bili su liberali, vjernici, demokrate itd). Komunisti su stvorili diktaturu komunisticke vlasti (a ne proleterijata) sa kultom licnosti (Titom) na celu (po uzoru na Staljina). Unistili su sve politicke i ekonomske slobode. Ubijali i progonili neistomisljenike.
Apsolutno bezvezna rasprava. Ne razumijem potrebu za postavljanje bilo kakvih statua i/ili nametanja bilo čije ideologije. Živimo u vremenu kad su ideologije izgubile smisao. Marginalaci i lijevi i desni pokušavaju skrenuti pažnju na sebe pa im i statue Lenjina dobro dođu.
Lenjin je bio zlikovac,komunjara odvratna.
Za bit komunist moraš bit fino poremećen, a mogu mislit kakvo je članstvo te Marksističko-lenjinističke partije...ko da si ušao u Jagomir!
@SeydoBrabognac - Nije tebi džabe nick name Seydo Brabognac...
Kome komunizam mozak ispere, taj je poput najgoreg teroriste.
ne volim ni ove komunjare, ali u Njemačkoj ne izražavaju zabrinutost za porast nacizma?
sve se ruši samo banke stoje.
Pored raznih lenjinovih zlocina, oni mu nasli zamjeriti stav prema ropstvu. Gora je ova nova ljevica od marksista koji mu dizu spomenik.
Lenjin je veliki čovjek pa šta god mislili o njemu, kao i Tito. Izgradio je Jugoslaviju i rekao NE i istoku i zapadu kroz pokret nesvsrtanih i zaslužio poštovanje svih svjetskih lidera. Današnje bošnje ga najmanje poštuju a njihovi lideri nisu u stanju da uspostave iste zakone u Sarajevu, Grudama i Banjaluci hahaha
Gradić Gelzenkirhen, ono ko Banja Luka. Nit znate Engleski nit Geografiju nit gugl koristiti. Šta znate?
Hej klix kvazinovinari, bolje da ste dali srednjoskolcima da vam vode portal bar znaju prevesti sa engleskog bez Google translate
Izet Fazlinovic na aparatima..
samo ga veličaju još naše komunjare
Padaju statue komunista, a sloboda ljudskih prava se ispoljava na gej-paradama !? O živote, neispravni džojstiku !!
aferim momce, aferim .. nije realniji kom. osvanuo na kljuksu odavno .. 👍👍👍
Njemacki nacisti bili i ostali.
Rusite zlotvora cije retrogradne ideje su ubile milione ljudi, izazvale glad u Rusiji, Ukrajini itd.pri cemu se u praksi ideologija komunizma nikada nije mogla ostvariti, pa ni politickom represijom i cistkama!!!