Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jesam ja ovo dobro shvatio da je ubistvo zene tezi i kaznjiviji slucaj nego ubojstvo muskarca? jednakost?
pa valjda je ista kazna za ubistvo bio covjek ili zena
@Navijac_BiH, po meni je zakon sasvim ispravan. Zakon se isključivo vodio u omjeru snaga prekršioca i žrtve.. Zaštitio je ženu kao slabiji spol, zatim djecu i starce. I treba da bude rigoroznija kazna za jake koji napadaju slabije od sebe. Ova mjera će sigurno utacati na smanjenje ubistava, koja kod njih najvjerovatnije imaju visoku stopu, inače zašto bi donosili ovakav zakon? Zakon je i preventiva, a i pravni lijek za prekršioce.
ubistvo je ubistvo....naravno da je do sudije hoce li se razlikovati kazne ako su ubistva u pitanju jer se posmatraju i okolnosti i moguci tzv. rad iz efekta itd....ali zakonito ubistvo nekoga ili necega staviti iznad nekog drugog ubistva...pa gdje to ima???? svako ljudsko bice je ljudsko bice i kad se radi o definisanju kazne ne smije biti razlika
Svaka čast za borbu. Mada zq ne bi trebala biti ista kazna za ubistvo bilo kojeg ljudskog bića?
...sretan ti 10. Mart
-Samo oštro!