Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
POSLANIK S.A.V.S. NIJE STUPIO U ODNOS SA AISOM R.A. SVE DOK NIJE POSTALA PUNOLJETNA.PO ISLAMU JE ZABRANJENO KAKO SEBI TAKO I DRUGIMA CINITI NEPRAVDU I NASILJE.
I SAMA MODERNA NAUKA JE POTVRDILA DA UZIMANJE NAJBLIZIH SRODNIKA DOVODI DO DEFORMITETA,A I DRUGIH POSLJEDICA PO ZDRAVLJE.SLICNO JE I SA ZIVOTINJAMA.
To nije samo praksa na istoku vec je bila i na zapadu. I dan danas prvi rodjaci imaju seksulane odnose napr. UNjemackoj ( tamo sam zivio),Spaniji Italiji vecinom je to bilo plemstvo koje je zenilo prve rodjake. To i po bibliji nije zabranjeno Jakov je ozenio svoje rodice ( proctiajte ako ne vjerujete), Austrijski car Franjo Josip ozenio je cerku od rodjene tetke itd. Samo na nasim prostorima to je \"gluho bilo\" vjerovatno obicaj potice jos od ilira i to je tako u sva tri naroda cak se ni dalji rodjaci ne uzimaju ni kod srba ni bosnjaka. A sto se tice brat sestra to je zabranjeno u svim vjerama osim u staro egipatskoj paganskoj vjeri.
JA TVOJU VERU MRZIM,SVE STO JE VEZANO ZA ISLAM TREBA NESTATI SRPSKA JE PRIMER. KAO STO JE NESTALO VAS ,LAZNA VERO
shvatite seljacine nacionalisticke(ko se prepozna taj ce se protivit) da nositi muslimansko ime i biti musliman nije isto imas osoba sa muslimanskim imenima svejedno im za vjeru....napisao sam ovo zato sto su se neki dotaklii vjere, a kad se mogu ovi fasisti iz I.Sarajeva dotac mogu i ovi iz Sarajeva njima ha ya ako ce mo tako seljacine zabrdjanske necemo nigdje stici sta je u tim vasim glavama kontate politicari nasi i vasi vas vole itekako svi se smiju gledaju cobani kako ovce dobro slusaju... P.S prvo izucavajte svoju vjeru pa onda tek mozete govorit o vjeri drugog bez uvreda jer je vrlo dobro poznato da je u svetoj knjizi zabranjeno omalovazavat drugu vjeru i oskrnavljivat vjerske objekte pa malo pogledajte ko to radi i kolko ustvari se neki kriju iza vjere
KAKO NE DOZVOLJAVA..OSAMA BIN LADEN JE OZENIO SESTRU OD RODJENOG UJAKA.
Pa sta. Pa nisu zajedno odrastali, nisu si mjenjali pelene ili nesto slicno.
za AKA.DEMIK JEL IMAS ZAVRSEN TEOLOSKI FAKULTET ILI VEC NEKO DOBRO POZNAVANJE VJERE BILO KOJE PA SI TAKO PAMETAN. PRVO PROCITAJ KURAN - PREVOD PA PROUCI OSTALE VJERSKE KNJIGE PA CES ZNATI DA GRIJESIS. PORED SVEGA NI JEDNA VJERA NE DOZVOLJAVA TE STVARI. POZDRAV ZA LAIKA.
Ovdje je stvar malko komplikovanija nego što se čini. Ovo dvoje jesu brat i sestra, tj. po ocu, ali nisu znali jedno za drugo sve do zrelijih godina, znači nisu odrastali zajedno i stekli jedno o drugom mišljenje i osjećaje kao brat i sestra. Ne opravdavam ovo, jer genetski će neko fasovat, možda ne njihovo dijete, ali unuče 100% hoće. Ali mogu razumjeti zašto su se zaljubili, jednostavno, nisu se osjećali kao brat i sestra. Što se tiče Turske, bio sam tamo, i dobro sam upućen da u ruralnim turskim sredinama je normalno da se dvoje amidžića uzmu, tj. stupe u brak.Čak ih porodice ugovaraju, pogotovu malo imućnije, da bi svo bogatstvo ostalo u krugu familije.
Kad ga braco sestrici ožeže...
tebi \"neko\" pričao...\"neko\" selo itd., ništa konkretno.Koje selo,da li su ti ljudi stvarno muslimani koji poštuju svoju vjeru i tradiciju ili su mješanci koji nose samo muslimanska imena itd...?
Ayaan Hirsi Ali - \"Nevjernica\", citat, strana 365. \"Bilo je vrlo zgodno za Poslanika to što mu je Alah susretljivo dao znak da uzme sebi ženu svojeg usvojenog sina Zayda. Takodje, dopustio je Poslaniku da oženi šestogodišnju kcer njegova prijatelja Abu Bakra te da konzumira taj brak kada je djevojcici, Aishi, bilo samo devet godina. Aishin opis prizora uistinu je patetican, igrala se na svojoj ljuljasci u vrtu kad ju je majka pozvala i stavila je u Poslanikovo pedeset i cetverogodišnje krilo.\" http://i36.tinypic.com/24pm6hj.jpg
za@kamenorezac, Ima tamo negdje u Istocnoj Bosni u Goraskoj opstini jedno Bosnjacko selo gdje se sasvim normalno zene i udaju medjusobno,ista su familija i nisu uopste razrodjeni.Pricali su mi moji Gorazdaci da se u tom selu pece rakija, pije se ,slanina se mezi i hebu sve zenske iz sela koja im prva dodje pod ruku.Ispitaj to pa mi se javi.A moj prvi komsija Bosnjak je ozenio svoju prvu rodjaku iste familije.Djeca su im zdrava fizicki i mentalno.
@realist Malo je reći da si glup,nego si vrlo zao opterećen kompleksima i mržnjom.Bolje se zapitaj zašto je to tako i šta je uzrok tvog bolesnog uma i potraži pomoć.U istočnoj Bosni bilo da se radi o pravoslavcima ili muslimanima poštuje se do 9 koljena narodski rečeno i nigdje u svijetu nisam čuo da su strožija pravila po tom pitanju.
Ako gdje ima incesta to su vaše carice milice