Bizarno
0

Brat i sestra se vjenčali, imaju dijete i očekuju drugo

Sarajevo-x.com
Maura i James su brat i sestra koji su se vjenčali. Oni već imaju jedno dijete i očekuju drugo, objavio je "Daily Mail".

Pokazavši javno svoju odlučnost, ovu neprirodnu vezu su ozvaničili prošle sedmice tokom privatne ceremonije civilnog vjenčanja. Par je otkrio da su brat i sestra nakon što su dobili svoje prvo dijete, a sada očekuju i drugo.

Pritisak zbog tajne koju su krili godinama ih je prisilio da odluče emigrirati iz Irske jer su strahovali da će vlasti saznati njihov identitet i optužiti ih za incest.

U ekskluzivnom intervjuu za irski "Mail on Sunday", brat i sestra su otvoreno govorili o svom vjenčanju i planovima svoje porodice.

Vjenčanje osoba u srodstvu je protuzakonito. Kako bi se zaštitili, brat i sestra su promijenili imena u James i Maura.

Za sve prisutne na prošlosedmičnoj ceremoniji ovo je bilo neobično iskustvo. Zajednički otac Jamesa i Maure nije mogao prisustvovati cijelim tokom ceremonije vjenčanja. Nakon ceremonije Maura je priznala da ovo nije bilo vjenčanje o kojem je sanjala kada je bila djevojčica.

Uprkos tome, par čvrsto vjeruje da rade pravu stvar te se nadaju da će nakon vjenčanja sve doći na svoje mjesto.

"Nikada nisam pomislila da odustanem od vjenčanja. Nakon samo nekoliko sedmica naše veze shvatila sam da se želim udati za Jamesa. Muškarci iz moje prošlosti su bili drugačiji od Jamesa. On je uvijek bio razuman i strastven. Željela sam se udati za njega kako bi naša veza postala još čvršća. S njim sam jako sretna" rekla je Maura.

James i Maura su svoju tajnu odlučili otkriti javnosti i zbog toga što žele pomoći drugim nesretnim parovima koji se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji. Njihova priča je pravi pokazatelj devastirajućeg uticaja laži. Njih dvoje su odrasli u različitim gradovima koji su jedan od drugog udaljeni više od 160 km. Sreli su se sasvim slučajno u gradu u kojem ni jedno od njih nije bilo nastanjeno.

Nakon samo sedam dana su osjetili da su jedno za drugo i kao da se poznaju cijeli život. Nakon dvije godine veze Maura je zatrudnjela, pa je par odlučio živjeti zajedno. Nakon što se rodio njihov sin Mark, Jamesov odnos sa njegovom majkom Carmen je bio narušen. Svog oca Vincenta nije vidio godinama jer je napustio porodicu kada je James imao samo deset godina.

Prošle godine u vrijeme Božića James je ipak odlučio zaboraviti nesuglasice i posjetiti svoju majku. Kada je počeo pričati o svojoj djevojci i sinu, Carmel je shvatila šokantnu istinu koja bi mogla imati užasne posljedice.

Iz Jamesove priče Carmel je shvatila da muškarac sa kojim je bila u vezi tokom osamdesetih godina nije samo Jamesov otac nego i Maurin. DNK testom je ova priča potvrđena.

Tokom kratke veze sa muškarcem kojeg ćemo nazvati imenom "Tom", Carmel je zatrudnjela , ali nakon što je njihova veza završila, ona je odlučila prešutjeti da očekuje dijete. Udala se za drugog muškarca čije je ime upisano kao ime oca u rodnom listu njenog sina.

Na sudskom saslušanju sudija je odlučio da bi saznanje o tome ko mu je pravi otac Jamesa previše uznemirilo, tako da je njegovom pravom ocu "Tomu" zabranjeno da prilazi svom sinu.

"Oduvijek smo planirali da se vjenčamo. Nismo lagali kada smo predali dokumente za vjenčanje. Tokom ceremonije srce mi je ubrzano kucalo. Znao sam da niko neće ući kroz vrata i prekinuti vjenčanje, ali sam se ipak plašio toga. Za mog oca ova ceremonija je bila teško iskustvo. U jednom trenutku je izašao vani, ali se opet vratio. Sada nam niko ne stoji na putu. Sve i da se to dogodi, ništa nas ne može zaustaviti. Ono što je urađeno sa mojim rodnim listom je potpuno nepošteno i uzrok je cijele situacije. Odseliti ćemo se iz Irske jer ovdje nećemo imati mir. Uštedili smo nešto novca koji će nam biti potreban jer očekujemo drugo dijete", rekao je James.

Jamesovo mišljenje također podržava i Maura. Ona tvrdi da nemaju drugog izbora osim da emigriraju.

"Otkada se saznalo da smo brat i sestra, stvari u Irskoj ne idu u našu korist. Kada odemo iz zemlje nećemo se morati brinuti šta će biti ukoliko neko sazna da smo u srodstvu. Imati ćemo slobodu" rekla je Maura.

James i Maura su se upoznali prije osam godina i od tada su u stabilnoj vezi. Od početka su smatrali da su stvoreni jedno za drugo. Oboje su bili šokirani kada su saznali da su brat i sestra. Par je priznao da bi okončali svoju vezu da kojim slučajem nemaju već jedno dijete i da ne očekuju drugo.

Nekoliko posljednjih mjeseci je bilo izuzetno teško za njih, ali su se sada konačno pomirili s činjenicom da imaju istog oca.

Maura se nada da će njihov život biti sve bolji. Već su kontaktirali poslodavce u zemlji u koju se žele odseliti i vjeruju da će dobiti posao.