{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanci u Austriji najzaslužniji za uspjeh: Nastavljena gradnja prve džamije u Gracu

24.2.2015. u 09:58
386
131
Bosanci u Austriji najzaslužniji za uspjeh: Nastavljena gradnja prve džamije u Gracu
386
Nakon što su ispunjeni svi uslovi za pokrivanje džamije, muslimani Graca sa radošću su dočekali nastavak građevinskih radova. Izvođač radova je poznata firma R&E Bauträger GmbH, a ove godine se očekuje i završetak svih grubih radova na izgradnji Rohbau džamije.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Džemat koji realizira gradnju džamije, Islamski kulturni centar Grac je sastavni dio Islamske zajednice Bošnjaka Austrije (IZBA), Rijaseta IZ u BiH, kao IZ u Austriji (IGGiÖ - Islamische Glaubensgemeinschaft in Österreich).

Gradnja modernog i prelijepog islamskog centra se realizuje u uskoj saradnji sa Vakufskom direkcijom i drugim institucijama Islamskih Zajednica u BiH i Austriji.

Najzaslužniji za uspjehe Islamskog kulturnog centra Grac su vakifi kojih sada ima već više od 2000. Velika većina vakifa su Bosanci, ali sve je više i drugih nacija koje pomažu gradnju.

Tako među vakifima ima i Albanaca, Makedonaca, Turaka, Arapa i drugih, čak i nemuslimana. Najveći vakif je biznismen iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je uvakufio blizu pola miliona eura.

Vrijedi istaći da je prošle godine i Udruženje Austrijsko-bosanskog prijateljstva na čelu sa dr. Herwigom Brandstetterom doniralo 1000 eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: