Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ISIL (ISIS ili IS), je američko čedo. Nakon Talibana (Saudijska Arabija osigurala novac, SAD oružje i osnovnu obuku, Pakistan slanje u Afganistan), djela CIA-e, Sadama Huseina (najveći američki saveznik na Bliskom Istoku), Al Kaide (Osama Bin Laden CIA-in igrač), ISIS (ISIL) je ručni rad CIA-e obučavani 2004.godine u Jordanu, za vrijeme američke okupacije Iraka. Američki interes je jasan kao dan - dok i dalje drže američke (britanske, francuske, holandske, belgijske, njemačke i druge) mase u strahu, pumpaju medijskom propagandom kako su 200 boraca ISIL-a ogromna opasnost po SAD, američki bombarderi bacaju bombe i ispaljuju rakete koje proizvode američke firme Boeing i Lockheed Martin (da pomenem samo neke, imaju tu svoju računicu i Raytheon i Dynacorp i drugi, ali ovi prvi nabrojani direktno), jer ako se bombe i rakete ne troše, ne treba praviti nove znači i dalje recesija u najvećem američkom proizvodnom sektoru - vojno-industrijskom kompleksu.
" Navodi se također da se Biden izvinio zbog bilo kakve aluzije nastale u smislu da Turska ili neki drugi saveznik iz regije svjesno podržaju ili pružaju mogućnost jačanju IDIL-a ili neke druge ekstremne grupe u Siriji. " PODRŽAJU ????????????????????????????? Jel baš podržaju ?? Koja elementarna nepismenost.
Dodik će pomoći hrvatima da naprave svoju državu u BiH,najnovije od ludjaka iz Laktaša.
Gdje? u Posavini?
Samo tako s njima treba, oštro. Bravo Erdogane.
...ko sa bajdenom tikve sadi...
Erdogan je dirnuo mečku gdje nije smio, cijena oholosti biće visoka.
Ako pitate Irance i Assada reče da su Saudici i Katar stvorili ISIS ako pitate Saudice i Sirisku opoziciju reče Iranci, ako pitate Ruse rece da je USA stvorila ISIS ako pitate Kurde reče Turci itd itd samo je pitanje koga pitate inače se svi oni na neki način bore protiv ISIS_a za kojeg su svi krivi sto je nastao gledajući 4 godine masakriranje nevinih civila od strane diktatra.
...e jbg sad, valjda se istina moze sagledati i van tokova i propagande tih par drzava i grupa koje si najbrojao... Ipak je Amerika glavna i odgovorna za strahovito slabljenje Iraka i Sirije, sto je i dovelo do nastanka i rasta pomenute grupe... Arabija, Turska i Katar su svesno slali oruzije, novac, logistiku i ljude Sirijskoj opoziciji, koja danas sacinjava okosnicu ISIS-a... ipak ono najvaznije treba sagledati ko li to ima istoriju finansiranja raznih terorista po bliskom istoku, cija li je to je politika destabilizacije regiona, kao i izazivanja i zapocinjanja raznih nemira i ratova, i ko danas ratuje protiv tih terorista, sto ce verovatno da bude iskorisceno da se usput svrgne i Asad, koji je smetao, svima pomenutim...
SAD su u totalnom ratu sa muslimanima od 9/11 .. i to je pouka za sve .. ne mozes nerazvijen i zatucan sjedit na vaznim resursima a da niko ne dodje po njih .. kad-tad
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Erdogan je stalno nervozan jer koristi ono smece od mobitela Samsung Galaxy S5. Umjesto da bude pravi gospodin i lider i kupi sebi iPhone 6. Ali jock. Seljak je to. Svim korisnicima Android mobitela ponjamke se direkt u usta. Sta ja mogu kad luzeri ne znaju da Apple iPhone koji radi na iOSu bog mobitela.
hoćete da neutralizirate IDIL? Samo im pošaljite bosanske političare da im pomognu u obnasanju civilne vlasti. pokrasce im sve za 5 dana
Bake, Cenga i Brankovic ih sami odrade za jedan ciklus
može im sdp asfalt polagati :-P
PRIKAŽI ODGOVORE (1)