Komentari (287)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...sasvim sve ispravno...došao si da živiš u austriji, prilagodi se pravilima igre...najosnovnije jeste da učiš njihov jezik i da na tom jeziku obitavaš... kad si već otišao iz matične zemlje ljut na nju, jer ti nije obezbjedila egzistenciju i ljudska prava, prava na socijalu, zdravstvenu zaštitu itd... a austrija ti sve to dala...pa onda je najmanje što mozes učiiniti, naučiti jezik i drzati se zakona te drzave! a kao sto vidimo opet imaš sva prava na vjeru i održavanje svoje vjere pa i kulture!
Ovo samo važi za države! A ne za genocidne tvorevine koje bi željele biti država.
ti si izgleda rođen poslije 1995e, pa nemaš pojma. tako da ti neću zamjeriti.
PRIKAŽI ODGOVORE (24)
Svaka čast Austrijanci.
Zasto se ne zabrani finansiranje Rabina i svestenika od strane Izraela odnosno Vatikana ako nije zakon diskriminirajuci?
Mislim da ovo ide u korist muslimanima jer svaka budala do sad je mogla osnovati džemat.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Odlična pravila, podržavam ih
Nisu Forumi u pitanu!Nego nauka kojom se bavim preko 30 godina.Procitaj srpskog istoricara S.Cirkovica!!Kotromanici su kraljevska bosanska porodica i porijeklo prezimena je ilirsko kao i samo ime Bosne.Tacno je da je jedna baka kralja Tvrtka bila kcer srpskog kralja Dragutina i madjarske princeze ( koja je usput budi receno,bila katolkinja )-i to je jednina veza sa Srbima.Tacno je i da je bio nositelj 2 kraljevske krune ( bosanske i raske-srpske,koja je u to vrijeme bila bez kralja ) ali samo da se opravda pred medjunarodnim priznanjem i 1390. odbacuje tu titulu...Papa tadasnji je prznaje bosanski kraljevski grb i kraljevsku krunu bosansku sto bi pametnom bilo dosta!Ja dajem aksiome a ti teoreme...Dokazujem,argumentiram ali ti kao pijan plota se uhvatio...Ovdje iskacem jer neumoran si u zelji da ostanes u pristrasnom mraku... Svako dobro i Bog ti pomogao!Pozdrav
Stižu kamate za 1683. Na računu se još radi.
Odma ovaj zakon primijenit u BIH,zabranit djelovanje ozoglasene spc u BIH.A popovi moraju znat Bosanski jezik,tuzit Tursku za nelegalno naseljivanje vlaha u BIH tokom okupacije BIH iz osmanskog carstva,neka ih vodi turska za tursku kad su dobri a ne doveli ih kao sluge i kad su isli ostavili seerve sto na latinskom znaci sluga.
Allah ist der Größte
Eto taman si za Austrije :)
Hercegovac 92, tacno je da je bosnjacki jezik izmišljen. Kao što u Austriji ne postoji austrijski nego se zove njemacki, ili u Americi ne postoji američki nego engleski. Po mom misljenju postoji samo srpskohrvatski. Ostali jezici su izmišljotina. Ali tačno je i da Dodikland nije država jer nigdje nije priznata u svijetu i svidjalo se to tebi ili meni to je realnost. A što se tiče ovih muslimana u Austriji koji traže veća prava ja bi ih vratio u njihove zemlje pa neka tamo uživaju veća prava.
A šta ko se rodio u Austriji?
Dobar početak,sada treba zakon znatno pooštriti.Ubrzo su izbori u Francuskoj i sve najave kažu da će pobijediti Nacionalni front.E pa oni će nekima da j.... nešto.Jedva čekam ,nadam se da će biti brutalno jasni i oštri.Bravo za desnicu samo naprijed,akcija samo akcija.
Ti sa nadimkom koljaca i piromana savojskog i neznas nizasta drugo nego za mrznju koja je dio tvoje genetike..
isto i kod nas treba
Iz perspektive zaštite Islama, bitno je da ljudi koji predstavljaju Islam govore jezik zemlje u kojoj žive. Ti imami su neka vrsta ambasadora - predstavnika islamske vjerske zajednice, a očekuje se da ambasador govori jezik zemlje u kojoj se nalazi.
Hercegovac92 26.02.2015. u 14:45 @glasam Nije to samo mišljenje ANTA, već svih Hrvata. Jedna je priča pred kamerama, druga u krugu prijatelja. Osim toga, Ante je bio hrabar, pa je to javno rekao, a onda se "pokajao", kako se ne bi vucarao po interentu, da obiđe taj most. Mene baš briga ko je kakav, ali može se raspoznati ko je kakav. Bošnjaci većinom žive u Sarajevu, Tuzli i Zenici, te je njihov govor prepozantljiv, a pošto ste tamo apsolutna većina, onda se nagovještava da se radi o Bošnjacima. Drugo, imate specifičan hod, te ponašanje, za razliku od Hercegovaca npr. ili Krajišnika itd.
Že sui CRNAC from Bosnia
Sada nam fali neko tko ce napisati definiciju diskriminacije
Muslimani iz cijelog svijeta imaju veca prava u austriji ili njemakoj nego u maticnim zemljama..religijske slobode,penziono,zdravstveno,redovna plata,mnogi imaju i regres za bozic(iako su muslimani),regres za godisnji,djeca se besplatno obrazuju,nemoraju znati gavrankapetanovica da bi operisali krajnike u bolnici,obdaniste,socijalna pomoc, razni dodaci za socijalno ugrozene,zelje u kojima i nepismen covjek moze da normalno zivi.....
tu si definitivno u pravu. mora se priznati
I opet na hiljade muslimana ode u IDIL. Kakva ironija.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa naravno da trebaju da znaju Njemacki. Dosli su u Austriju, valjda se to podrazumijeva da nauce jezik
Nije istina ĐerzelezAlija, podosta stranaca ne zna beknuti njemački, jer ne žele naučiti. Vole se družiti sa svojima na njihovom jeziku.
Ma, lagan ti je bolan taj njemački ... samo što moraš puno hodat! (Musa-Pusa; Audicija) :) :)
Ovako površno, sve ok. Ali opet se puno toga vrti oko para. Ko bi reko.
@dzema da i bosanski imami moraju znati njemacki? :-D