{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Austrija otvorila vrata izbjeglicama, Mađarska komplikuje proces

5.9.2015. u 08:19
215
56
Austrija otvorila vrata izbjeglicama, Mađarska komplikuje proces
215
Više od 2.000 izbjeglica stiglo je rano jutros na austrijsko-mađarsku granicu, a njihov broj bi se tokom subote mogao povećati i do dva puta.
Austrijske vlasti odlučile su pustiti izbjeglice na svoju teritoriju, ali jutros su postojali određeni problemi sa mađarskom stranom.

"Naš najveći problem je što Mađari nisu dopustili da austrijski autobusi uđu na na njihovu teritoriju kako bi preuzeli izbjeglice", rekao je Hans Peter Doskozil, šef policije u austrijskoj pokrajini Gradišće.

"I pored našeg prijedloga mađarska policija je zaustavila autobuse i iskrcala izbjeglice na svojoj teritoriji. Oni su zatim do Austrije morali pješačiti po kiši", rekao je Doskozil. Beč je organizovao dva poseban voza za izbjeglice kako bi se oni koji to žele prevezli do narednih destinacija.

Nakon što je desničarska mađarska vlada napokon dopustila bliskoistočnim izbjeglicama transfer kroz zemlju, Austrija i Njemačka otvorile su svoja vrata izbjeglicama koje su samo dio najveće humanitarne krize koju je Evropa vidjela još od raspada Jugoslavije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: