Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dok Amerika i zapad samo pričaju treba ovo , treba ono, milion nekakvih sastanaka, pregovora, preseravanja itd., Putin djeluje u minuti i svaki dan roka bagru, a ovi samo kukaju po starom.
..a do sada su dijelili bombone? asad se pokazao "otpornim", pa nakon godina rata i stradanja, sad ipak treba i njega "uključit" u mirovni plan. neodoljivo podsjeća na "in vivo" bosanski experiment 92-95. kad nisu uspjeli oboriti miloševića, zovi ga u dejton.
A izgleda ista priča ko sa Miloševićem i opet on potpisuje nekakve mirovne planove '95. I to mu malo bilo (nastranu sve ko je tu pod čijom šapom šta radio) nego opet za 3 godine rat na Kosovu. I tek nakon toga su mu majku ***.
...zapad uvijek ostvari svoje ciljeve. nisu mu dohakali bosnom, al jesu kosovom. a zbog mrtvih na balkanu 90-ih, lijepo ih zabole.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ja ovo niš ne razmem. Ko koga kad i zašto?
Njemacka pocinje da gleda svoje interese. Prvo afera oko prisluskivanja Angele Merkel od strane USA, pa zatim afera oko Wolks Vagena, koja je, siguran sam, opet spijunska afera opet od strane USA. Englezi ih godinama lagano jebu - prvo zajedno sa USA, razvale Siriju a potom ne zele da preuzmu teret izbjeglica koje su sami stvorili, nego sve ide na ledja Njemacke. Rusi su poduzeli ovu vojnu intervenciju uz aminovanje Njemacke, sto se vidi iz ove izjave Angele. Separatisti u Ukrajini povlace tenkove i oruzje - opet vidim prste Njemacke u ovom. Njemacka se lagano distancira od NATO-a i pocinje da vodi samostalniju vanjsku politiku, gledajuci SVOJE interese. Tako to i treba. Iskali ste - evo vam ga.
A zasto ne BiH;koji k.ura. se trpate u tude kuce ....
Sad je potrebna vojna akcija,kad su se Rusi umijesali?Mrs stoko licemjerna.
Rusofili na aparatima. Svim rusofilima ugodan podsjetnik na "rusku demokraciju " su intervencije u Madjarskoj, Cehoslovackoj, Poljskoj, Afganistanu, a u novije vrijeme Checeniji, Gruziji, Ukrajini... Mislite da su Rusi bolji od Amerikanaca? Obje oligarhije se razlikuju samo u kulturi i povjesti. Metodi su jednaki.
Šta misliš koliko treba prostora da se nabroje akcije tvojih "demokrata": Sirija, Libija, Irak, Afganistan, Vijetnam, Kambodža, Koreja, Laos, Iran, Alžir, Maroko, Kongo, Angola, Etiopija, Salvador, Granada, Nikaragva, SFRJ, Ukrajina, Moldavija, Jemen, Palestina, itd.......... itd............
@daleko je: citat :"Obje oligarhije se razlikuju samo u kulturi i povjesti. Metodi su jednaki.". Da pazljivo citas skontala bi da mislim da nema razlike izmedju ove dvije oligarhije. Poskok, ovjek je sve prica o teroristima (Checenija), stvarima za sebe (Gruzija), i pokusaj sirenja utjecaja (Ukrajina). Tako je bilo i u Koreji, Vijetnamu, Afganistanu, Kubi,.. Ne vidim zasto je ovo specificna situacija. Samo kazem da "Pycu" nisu niti ce nekad bit uzor demokracije, ppostivanja ljudskih prava, ni da imaju casne motive u ovoj intervenciji. Rusija nije mocnija od USA. Nakon 20 zracnih udara to se ne moze zakljucit. Amerikanci vec 20 godina vode raove po bliskom istoku, manje-vise uspjesno, osigurali su siguran dotok nafte (cijena u konstantnom padu) i smirili su tenzije oko iranskon atomskog programa. Rusija sigurno nema kapacitet za tako dugotrajan rat.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Juče sam pratila vijesti po portalima i nisam primjetila da je na ovom portalu objavljena vijest o NATO-vom bombardovanju bolnice "ljekara bez granica" u Afganistanu. To bombardovanje je trajalo oko jedan sat iako je osoblje zvalo NATO komandu. Tom prilikom je poginulo mnogo pacijenata i osoblja bolnice. Doduše ovaj portal je nešta iza 8 ujutro objavio vijest da su mudžahedini napali bolnicu avijacijom i da su poginula tri lijekara i nešto pacijenata. Nikad nisu demantovali ovu informaciju. Toliko o miru koja zagovara ovaj fašistički potomak.
nemoj kurvo zajebavati nismo znali
Ma taj kepec,visine pivske flaše je velikoj većini uzor, zato i jesu zabludjeli i genocidni (velika većina)
Jel to misliš na Obamu?
Ma svi vi intervenišite sa Zapada "svi", jedni udrite po ISILU, drugi udrite po "POBUNJENICIMA", treci po "SVIMA OSLALIMA" i tako trajno obezbjedite nacionalnu sigurnost Izraela i njegovo proširenje...pas vam mater, ko vama interveniše na Zapadu!?
svakako to radite, pa onda i primite par miliona izbjeglica dok to ne riješite ....
bez obzira na sve, angela jedina ima mooda da se usprotivi Americi, to je ostavština onih ponosnih Nijemaca koji su izumrli nakon ww2
Rasturi im Rujo organizaciju zvanu isil, svaka cast Putinu.
Sto si to u meni nasla moja tuzna grlice sto su drumovi za mene za tebe su ulice Tebi treba neko snazan neko jak i siguran a ne covek kao ja od zivota umoran Nije tebi nocas mesto u mom hladnom hodniku da bi dosla do mog srca neznas tajnu lozinku Za jednu noc kraj mene ti bi dala ceo svet a ja sve sve sto imam za tvojih dvadeset i pet Za jednu noc kraj mene ti bi srusila svoj let a ja ni onda nebih imao tvojih dvadeset i pet
You fuckin going bazook.
Endzi dušo, da bi se postiglo moraš isključiti tri terorističke zemlje koje si nabrojala, a to su Amerka,Rusija, i V.Britanija, i rješenje je tu.
Ne mogu samo vjerovat da nema vijesti iz Francuske na klixu još. Izgleda danas jedan dežurni radi.
Kakve vijesti?
Poplavljen jug. Ima preko 10 mrtvih.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)