Rusofili na aparatima. Svim rusofilima ugodan podsjetnik na "rusku demokraciju " su intervencije u Madjarskoj, Cehoslovackoj, Poljskoj, Afganistanu, a u novije vrijeme Checeniji, Gruziji, Ukrajini... Mislite da su Rusi bolji od Amerikanaca? Obje oligarhije se razlikuju samo u kulturi i povjesti. Metodi su jednaki.
Šta misliš koliko treba prostora da se nabroje akcije tvojih "demokrata": Sirija, Libija, Irak, Afganistan, Vijetnam, Kambodža, Koreja, Laos, Iran, Alžir, Maroko, Kongo, Angola, Etiopija, Salvador, Granada, Nikaragva, SFRJ, Ukrajina, Moldavija, Jemen, Palestina, itd.......... itd............
@daleko je: citat :"Obje oligarhije se razlikuju samo u kulturi i povjesti. Metodi su jednaki.". Da pazljivo citas skontala bi da mislim da nema razlike izmedju ove dvije oligarhije. Poskok, ovjek je sve prica o teroristima (Checenija), stvarima za sebe (Gruzija), i pokusaj sirenja utjecaja (Ukrajina). Tako je bilo i u Koreji, Vijetnamu, Afganistanu, Kubi,.. Ne vidim zasto je ovo specificna situacija. Samo kazem da "Pycu" nisu niti ce nekad bit uzor demokracije, ppostivanja ljudskih prava, ni da imaju casne motive u ovoj intervenciji. Rusija nije mocnija od USA. Nakon 20 zracnih udara to se ne moze zakljucit. Amerikanci vec 20 godina vode raove po bliskom istoku, manje-vise uspjesno, osigurali su siguran dotok nafte (cijena u konstantnom padu) i smirili su tenzije oko iranskon atomskog programa. Rusija sigurno nema kapacitet za tako dugotrajan rat.
Prikaži sve komentare (82)