Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Turci znaju trgovati, 40 borbenih aviona F35 za odobrenje Švedske u NATO
Nisu dobili F35ice nego F16, a istovremeno je Grcka dobila F35 ako se Turci usqrce sa F16kama. :)
@ gooUser1608458048 ne volim braniti Tursku i brku jel fkt nemamo nista od njih ali Turska ne treba F35 jel jednostavno radi na svojoj verziji F35 - F16 su uzeli sebi samo kao privremeno dok ne zavrse svoj TAI Kaan
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Kad turke prime u Evropsku Uniju, tad će i dobit avione. Lindsay Graham treba da odobri prodaju. Izgovori su nebitni zašto nisu dobili, a razlozi su jasni.
Nije problem Graham već Mendes koji je sa suprugom optužen za par miliončića dolara nepoznatog porijekla. Kasniš sa informacijama.
Kad turke prime u Evropsku Uniju, tad će i dobit avione. Lindsay Graham treba da odobri prodaju. Izgovori su nebitni zašto nisu dobili, a razlozi su jasni.
Sta turci kazu???
Tako je bilo i sa dronovima ameri im obećali prodati a onda turci uzeli tehnologiju u svoje ruke i vidi ih sada medžu pet vodećih sila u dronovima,tako će sada i avione borbene da razradžuju sami petu generaciju.
I šta su ono turkofobi i hejteri govorili. “Amerika će izbaciti Tursku iz NATO saveza. Šta će Turska u NATO?” I tako dalje. A ne znaju jadnici da bi se Ameri odrekli 90% NATO-a da zadrže Tursku u savezu. Sad mogu i Patriot sistemi i F-16 a evo i F-35. 😂😂😂😂
https://www.slobodna-bosna .ba/vijest/338557/zbog_ovog_sporazuma_su_upaljeni_svi_alarmi_u_srbiji_turska_naoruzava_kosovo_potpisan_okvirni_vojni_sporazum_foto_video.html
Ma yebi ih brko i njihove f35 kupi od putina su35 ...
Amerika ovim pokušava da privoli Tursku, nedavno su Turske avione koji su plačeni prodali Grčkoj 35 komada. Sad dupe ližu fol ovo ili ono da im ovi nevrate troduplo a hoce sigurno samo gledajte.
Prijatelju moj, ovo Ameri radi zato što je Turska odobrila Švedskoj za Nato. To je taj dogovor, dat če im i F35.
Danas Srbija na nogama, jer dogovoreno veliko napruzavanje Kosova od strane Turske. Cudi me da placeni mediji trojke to kriju..
Eh da BIH ima vojsku, da ima svoje generale i da trojka nije prodala sve srbima i hrvatima danas bi nas Turska naoruzala do zuba. Ali kome da daju oruzje kada nam na vlast sve srbi i hrvati, ministar sigurnosti Nesic i komadant Gojkovic koji slavi dan rs
https://www.slobodna-bosna .ba/vijest/299532/na_kosovo_stigli_turski_dronovi_bayraktar_imaju_dugu_izdrzljivost_na_srednjoj_visini_a_rekordni_let_jedne_letjelice.html
Ja neznam sta je sa ljudima, od ovih amera treba bjezat sto dalje.
sad im i ne treba s400 kad imaju svoje🤣
Žele da se riješe tog smeća. Koliko ih je već palo u more?
Da li S400 vrijedi više od F-35?Pitanje je sad. Nisam čuo da su Rusi sa S400 oborili neke ukrajinske avione.
Nisu ni koristili taj sistem.Al su im devastirali avijaciju sa S 300 i Pancir S 1 sistemima.Nije bilo potrebe jer S 400 je sredstvo za strateško odvraćanje, za visokoleteće bombardere tipa B1 .Sistem može rušiti i vojne satelite.
Koriste ga u Ukrajini i još prvih dana je oboreno ako se sjećam 2-3 MiG-29