Svijet
11

Američki policajci ubili ženu koja je pokušala automobilom probiti ogradu Bijele kuće

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Žena koja je automobilom pokušala probiti ogradu Bijele kuće ubijena je ispred zgrade američkog Kongresa, piše ABC. U automobilu je bila i beba koja nije povrijeđena.

Policijska potjera u Washingtonu je završila tako što su policajci otvorili vatru na automobil osumnjičene žene i ubili je. Potjera se odvijala istom cestom koju američki predsjednici koriste tokom inauguracije. U automobilu je pronađena i beba koja nije povrijeđena. Žena još uvijek nije identificirana jer kod sebe nije imala nikakve dokumente.

"Čuli smo pucnje, a policija nam je rekla da se sakrijemo iza automobila", rekao je senator Sherrod Brown, koji se u trenutku pucnjave našao ispred zgrade. Zgrada Kongresa je tokom incidenta bila zaključana, a njeno osoblje je našlo zaklon u uredima.

Prema pisanju ABC-a, Tajna služba je bila u potjeri za ženom koja je automobilom udarila u ogradu Bijele kuće, a kada je nije uspjela probiti, zaputila se ka zgradi Kongresa. Tada je uslijedila pucnjava u kojoj je ubijena. Jedan policajac je povrijeđen tokom potjere kada je njegov automobil udario u električnu barikadu koja se podigla s tla u blizini Kongresa. Prvobitno su se pojavile informacije da je ranjen. Povrijeđena je još jedna osoba. Oboje su smješteni u lokalnu bolnicu.

Incident se dogodio u 2:25 sati, a završen je u 2:55 sati kada je i zgrada Kongresa otvorena. Zbog pucnjave je bio zatvoren i Vrhovni sud.