Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Misli li se na nuklearni pogon pa je stoga nuklearni bombarder? Ili je dizajniran da bombardira neku nuklearnu elektranu, pa je stoga nuklearni? Ili pak, nosi ili može nositi nuklearno oružje, ali to ga ne čini nuklearnim, barem ne u pismenom svijetu. No, svakako se radi o nuklearnom novinarstvu.
Ne postoje nuklearni bombarderi
B2 bombarder poganjaju cetiri GE F118-GE-100 turbofan motora. I njegovog naslednika B21 ce poganjati slicni motori. Trenutno na nuklearni pogon su samo letalonosacice i podmornice. Orginalno pocetkom 50-tih USA naucnjaci su razvili program za pogon bombardera na nuklearni pogon ili MSL (molten salt reactor). Probni reaktor je radio od 1964-1969 da bi Richard Nixon 1973 zamrznuo proekat. U zadnjih par godina se radi na regeneriranju te nuklearne tehnologije za proizvodnju elektricne energije.
Nuklearni bombarder????
Dešava se i najnaprednijim
krš
Ubi nas Travnik nuklearkama.
Ako je avion nevidljiv, zar i pozar nije nevidljiv?!
EeEe moji novinarcici. Nuklearni. Ta je riječ bitna. Veze s pameti to nema.
moj novinaru, ne postoji nuklearni bombarder!
Sami će sebe spržit
Dimna vatra
Jel i vatra na njemu nevidljiva