U bijegu
7

Američka policija i dalje traga za napadačem koji je ubio četiri osobe u Nashvilleu

Klix.ba
Travis Reinking
Travis Reinking
Napadač koji je nag ušao u restoran u Nashvilleu u Tennesseeju i ubio četiri osobe i dalje je u bjekstvu, javlja BBC.

Muškarac je ušao u restoran u pregrađu Antioch te je otvorio vatru iz poluautomatske puške. Ubio je četiri osobe, a još dvije su ranjene. Jedan muškarac je uspio oteti pušku od napadača, koji je potom pobjegao.

Policija i dalje traga za napadačem identifikovanim kao Travis Reinking (29) iz Illinoisa.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Gost koji je oteo pušku od napadača je James Shaw Jr. smatra se herojem u SAD-u, no, on se tako ne osjeća jer bi to bilo "sebično".

Ubica je stigao kamionetom, ubio je dvije osobe ispred restorana, a potom je zapucao u unutrašnjosti. Policija je saopćila da na sebi nije imao ništa osim zelene jakne, koju je odbacio dok je bježao s mjesta događaja. Kasnije je primijećen u crnim pantolama, ali bez majice.

Policija je objavila fotografije muškarca i puške. Radi se o puški AR-15, koju u masovne ubice obično koriste u SAD-u.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Shaw je napao Reinkinga i oduzeo mu pušku kada je ubica prestao pucati i pogledao oružje. Mladić je i sam povrijeđen jer ga je okrznuo metak.

"Shvatio sam da sam u bezizlaznoj situaciji, nisam imao kuda otići. Pomislio sam da će se on morati potruditi kako bi ubijao. Imao sam šansu da ga zaustavim i srećom sam uspio u tome. Uhvatio sam pušku i cijev držao okrenutu prema podu. On ju je držao jednom rukom, oteo sam mu je i bacio iza šanka. Nisam nikakav heroj", izjavio je Shaw dok mu je ukazivana ljekarska pomoć u bolnici.