Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@ksd - pored vrlina koje si naveo kod iranaca - sija, bicu slobodan da navedem jos nekoliko ukrasa ovih, kako kazes, iz siitske branse: sumnjaju u integritet i originalnost kur\'ana, najkapitalnije zbirke hadisa smatraju lazima, najodabraniju suprugu poslanika a.s. Ajsu smatraju bludnicom, gotovo cijelu prvu generaciju muslimana smatraju nevjernicima, smatraju da je Ali r.a. trebao biti poslanik - da je posrijedi greska, dozvoljavaju brak na odredjeno, u njihovom abdestu se ne peru noge, kod njih se dzunup ne mora kupati, tri puta dnevno se mole umjesto pet, smatraju Boga ogranicenim, pohvaljuju laz svima koji nisu sije - pa bi se na sve navedeno galantno zakleli Bogom da je sve neistina.
amerikom vlada poštenje i pravda. tačko, ajd ne kenjaj. ovo je samo uzaludan pokušaj amera da naprave sranje u zemlji u kojoj nemaju nikakve moći. zbog nafte, ne zbog studenata koji jednom dnevno jedu da bi se školovali. vlast je svugdje vlast.
Slabo vi znate sta se desava u Iranu. Americki Iranci su uglavnom bise pristalice saha, kojeg je Islamska revolucija svrgla sa vlasti. Sahovim padom izgubili su zivot pun privilegija, pobjeglu u SAD i druge zemlje. Sada kritikuju \" mafijasku \" vlast. Vlast u Iranu ima mane, ali njen Islamski karakter je odraz velike vecine Iranaca. Sama revolucija je svrga sekularni i u ocima Iranaca moralno dekadentni sahov rezim. Protestanti uzvikuju Allahu Ekber. Prema izjavama vecine njih nisu protiv Islamskih osobina rezima, nego protiv nacina na koji vlada funkcionise u drugim sektorima prije svega u ekonomiji. Zele i vece slobode, ali kako rekoh ne na ustrb Islamskog karaktera drzave. Za razliku od zemalja Zapada, religija je veoima znacajna u zivotu Iranaca. Iranci su Sije, a u Sitskoj bransi Islama postoji tradicija suprostavljanja ugnjetavanju, otpora nepravdi i mucenistva, jos od smrti Husejna. Khamenei uziva podrsku u vecini naroda koji nije na ulicima. Naravno, ima i opoziciju.
Znam puno iranaca u americi i svi kazu isto, da imaju vladu sastavljenu od kriminalaca i mafijoza. Cak i ovaj opzicioner je kriminalac navodno koji samo koristi priliku i za koga svi kazu da je samo manje zlo od njihovog predsednika.
niej to do lica, nego do portala, cim udjem na sarajevo-x.com odmah mi se kenja, tako da sigurno mogu da potvrdim da jedino za sto ovaj portal sluzi su problemi u probavnom traktu, jer zastoje probavnog trakta uspjesno rjesava. POSEREM SE JA NA WWW.SARAJEVO-X.COM KADA IMA OVAKVE POSJETITELJE I VLASNIKE!
sramota je kada se vidi ovako svjesteno lice da se odmah pomisli na sranje
MI BOSNAJCI SE POXERMO OVOME U BRADU ..KO SE NE POSERE NIJE POTOMAK KULINA BANA
poserem se ja i tebi sa tako glupim nickom majci a i ovome po sred usta, pa vam onda napravim jos petnaest brace!
Uplasio se majmun da ce izgubiti vlast. Stoka primitivna!
Poserem ti se ja majci usta zvaljava....
poserm mu se u bradu