Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naslov: Žena s pasošem Jugoslavije doputovala iz Pariza u Pulu Tekst pasus 1 zadnja rečenica: Naime, žena je imala pasoš državne zajednice Srbije i Crne Gore, piše Dnevnik.hr. Vrhunac kontanja, pismenosti i znanja iz geografije. Ispravite naslov.
U pocetku se Srbija i Crna gora nazivala Savezne Republika Jugoslavija ;)
Skontaj ti, oni su dobro napisali.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
s cim je doputovala, vremeplovom ? xD
Klix: "no ono što najviše čudi jest da je sporni pasoš izdat 2010. godine, tj. četiri godine nakon što se zajednica Srbije i Crne Gore raspala, a trebala je vrijediti sve do 2020. godine." Moze li mi neko prevesti ovo? Po cemu je zajednica Srbije i Crne Gore trebala vrijediti do 2020, po nekom medjunarodnom ugovoru, ili po Klix-ovoj zelji??? Znam ja da se 2020. odnosi na datum isteka pasosa, ali volim da podvlacim Klix-ovu nepismenost.
Propust granicne policije u Parizu. Kako su je mogli na ukrcavanju pustiti da udje u avion?
Hrvati su šuge, prošle godine je u autobusu u kojem i ja iz Srbije u BiH u Zvorniku uš'o neki stari čovjek sa ličnom SFRJ. Neki granični policajac musliman, lijep kulturan momak, Bošnkjak i musliman(ne katolik) ga je pit'o samo:''Djede možel' se s ovim''?, a taj Srbijanac je odgovorio:''Nemam druge'' i musliman ga je pustio da uđe u BiH. A Hrvati jadnu ženu mrcvarili dva dana, *** li vam Vesnu Pusić, ja koji sam niko iz brazde na*** se vaše Europljanke i vaše hrvatske europljanske kutlure
moze on biti kulturan koliko hoce, ali ocito ne obavlja svoj posao. s druge strane-hrvati ne bi bili dio EU da pustaju svasta/svakog ;)
Hvala Klix. Svaka čast na ispravkama. Brzo i učinkovito.
Nadam se da nisu slomili gospođi srce kad su joj saopštili da se Jugoslavija raspala i da je Tito umro, ipak su ovo pozne godine
Za neupucene, novi pasosi Srbije se izdaju od jeseni 2010. a ovaj na slici je pasos SRJ(Savezne republike Jugoslavije), konkretno ako je nekome izdat 2007.njemu vazi do 2017. problem je sto sa njim ne moze da se udje u sve zemlje, tj.kada nam je ukinut vizni rezim, uslov je bio da uvedemo biometrijske pasose.,ali uvek postoji neki ovakav slucaj,postoje neki nasi ljudi po svetu koji osim pasosa SFRJ nemaju nijedan dokument
ja sam sa rodnim listo iz SFRJ-A zavrsio srednju skolu,od 2004-2008
Zena je sve ispravno napravila, ona je dobila pasos na 10 godina 2010 godine i vazi joj do 2020 godine. Nek se fino obrate tim ludjacima koji su joj ga izdali.
propust pasoške kontrole
Ko je pisao tekst evo mu banana.
Ovo ili je dobro stara vijest ili je izmisljotina da se popuni prostor.....Hrvatska je usla u EU i nije joj ni trebao pasos.
Hrvatska jos uvijek nije pristupila Schengen zoni.
...što ti je sfrj...20 i kusur godina je nema a pasoš još vrata otvara :)
:)))...i ja sam kasnije vidio...al' sam se ušutio :)))))))))))))))))
Ne primjeti se na prvo citanje