Regija
0

Iz Pariza doletjela s pasošem države koja više ne postoji

Klix.ba
Iako se državna zajednica Srbije i Crne Gore raspala prije 7 godina, to nije spriječilo ambasadu u Parizu da 2010. godine jednoj gospođi izda pasoš upravo te zemlje.

Šezdesettrogodišnja državljanka Srbije s prebivalištem u Parizu ostala je dva dana na aerodromu Pula jer su joj hrvatske vlasti zabranile ulazak u zemlju zbog neispravnog pasoša. Naime, žena je imala pasoš državne zajednice Srbije i Crne Gore, piše Dnevnik.hr.

"Provedenom graničnom kontrolom utvrđeno je da osoba nema ispravan pasoš te joj je u skladu sa Zakonom o strancima odbijen ulazak u Hrvatsku", rekli su u Policijskoj upravi istarskoj.

Budući da ta zemlja ne postoji već sedam godina, gospođa nije smijela napustiti prostor aerodroma i ući u Hrvatsku, no ono što najviše čudi jest da je sporni pasoš izdat 2010. godine, tj. četiri godine nakon što se zajednica Srbije i Crne Gore raspala, a trebala je vrijediti sve do 2020. godine.

Srbijanska državljanka, inače lošijeg zdravstvenog stanja, na kraju je, ipak, puštena u zemlju, i to iz "humanih razloga". Žena ima rodbinu u Hrvatskoj pa je dobila dopuštenje za privremen boravak kod njih.