Videokonferencija
0

Vučić, Rama i Zaev razgovarali o Malom Šengenu: Sistem radnih dozvola od ogromnog je značaja

R. D.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te premijeri Sjeverne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, učestvovali su na konferenciji o Malom Šengenu.

"Za nas je od ogromnog značaja sistem radnih dozvola, gdje onaj koji dobije radnu dozvolu na teritoriji jedne od tri zemlje, imaće radnu dozvolu u sve tri zemlje. Time ćemo obezbediti više nedostajuće radne snage u Srbiji", rekao je ranije Vučić prenosi Euronews.

Vučić je nedavno izjavio da očekuje da će na sastanku biti donešene konačne odluke o zajedničkom djelovanju protiv prirodnih nepogoda i o bržem protoku robe, ljudi i kapitala.

"Za nas je od ogromnog značaja sistem radnih dozvola, gdje onaj koji dobije radnu dozvolu na teritoriji jedne od tri zemlje, imaće radnu dozvolu u sve tri zemlje. Time ćemo osigurati više nedostajuće radne snage u Srbiji", rekao je ranije Vučić.

Inicijativu Mali Šengen, u kojoj su za sada Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija, pokrenule su 2019. godine te tri zemlje kao projekat za poboljšanje ekonomije i regionalne saradnje.