{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vučić o padu helikoptera: Piloti nisu krivi, oni su heroji

4.4.2015. u 13:42
26
45
Vučić o padu helikoptera: Piloti nisu krivi, oni su heroji
26
Vučić o padu helikoptera: Piloti nisu krivi, oni su heroji
Foto: AFP
Piloti Omer Mehić, Milovan Đukalić, zastavnik Nebojša Trajić, mehaničar Ivan Miladinović i zdravstveni radnici Dževad Ljajić i Miroslav Mića Veselinović te beba Ademović su imena nastradalih, imena koja su u potrazi za krivcima za pad helikoptera zaboravljena, rekao je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić se osvrnuo na izvještaj o padu helikoptera 13. marta, a u kojem se kaže da je pilot Omer Mehić odgovoran za nesreću, te da je kod njega i letača tehničara otkriveno prisustvo alkohola u krvi.

"Posada helikoptera i zdravstveni radnici, za mene lično i za ovu vladu, nisu krivi ni za šta. Ovi ljudi su heroji i tako treba da ih pamti Srbija", rekao je Vučić.

"Jurili smo krivce kao što drugi tragaju za blagom i to zadovoljstvo ne mogu da razumije", naveo je Vučić dodajući da se u izvještajima o padu helikoptera govori o uzrocima i eventualnim greškama, a ne o krivici, piše B92.

On je kazao da se nesreće ne događaju bez propusta, te da je na nadležnim organima da utvrde činjenice i okolnosti.

"Novinari i analitičari ne vode postupke. Molim vas, kada govorimo o bilo kom izvještaju da prvo poštujemo žrtve“, rekao je on.

"Letio je, vozio helikopter, želeći da spasi jedno dijete, nije uspio, sam je platio najveću cijenu. Omer nije kriv", istakao je Vučić i dodao da bi se stavila tačka na tu priču mora tužilaštvo da odradi svoj posao.

Vučić je rekao da je tužilaštvo samostalni organ i da se u njihov rad neće niko meštati.

"Ako tražite političku odgovornost - tražite je od mene“, rekao je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: