Podržavao Trumpa
2

Vučić među zadnjim čestitao Bidenu, nije htio da se ulizuje

M. Gušić
Nikad ni jednu ružnu riječ za Bidena nije rekao
Nikad ni jednu ružnu riječ za Bidena nije rekao
Nakon što je većina lidera zemalja Zapadnog Balkana čestitala novoizabranom predsjedniku SAD-a Joe Bidenu, i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se zvanično putem svog Twitter profila poručujući da želi dobru saradnju, kao što je bila sa administracijom Donalda Trumpa.

"Iskrene čestitke. Želim vam mudrosti i odlučnosti da se suočite sa postojećim izazovima na dobrobit Amerike i svijeta. Nadam se nastavku dobre saradnje sa vama, kakvu smo imali i sa Trumpom, na čemu sam mu veoma zahvalan", napisao je predsjednik Srbije na Twitteru.

Vučić je jučer, nakon proglašenja Bidenove pobjede, zvaničnu čestitku najavio za "ujutru", jer mu se, kako je istakao "ne želi ulizivati"

"Sačekat ću do jutra sa zvaničnom čestitkom, ne mogu da budem u prvih 50 bjelosvjetskih… Razumjeli ste me. Ima ih mnogo, u redu su, guraju se, ne mogu da stojim u redu", izjavio je predsjednik Srbije u subotu naveče.

Iako je otvoreno podržavao Trumpa, ne krijući razočarenje, naveo je da nikada ni jednu ružnu riječ za Bidena nije rekao, ali je dodao da bi Beogradu bilo lakše u vezi dijaloga sa Kosovom da je pobedio njegov favorit.

"Moji lični odnosi sa Bidenom su bolji, ali lakše bi nam bilo da je Trump pobjedio. On nije učestvovao u bombardovanju Srbije i stvaranju nezavisnog Kosova", poručio je razočarani Vučić.