Komentari (139)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Europske vrijednosti iz perioda 1939 - 1945 u Njemačkoj.
@i7f A šta su, života ti, radili njihovi protivnici iz rata? Usporedi malo to. Nema ništa što može opravdati fašizam, konclogore, genocid. Svako treba odgovarati za zločin kojeg je napravio, a nikako gledati samo tuđi zločin. Treba poredati po veličini zločina i onda ocjenjivati.
@Zanovijetalo
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Ni u bosni nije bolje. Cijeli balkan je jedno veliko leglo nacionalista, fasista i opcenito budala.
@objektivno123 Prije svega, budala.
@zanovijetalo Posteno, moras biti budala da vjerujes u ovo ostalo! @399 Jesi se to pronasao? Jel u ovom budala, faista ili nacionalista? Po komemtaru vidim da si nacionalasti, za ovo dalje nisam siguran, mozes obrazloziti? PS: Jel to nivo edukacije i jezik koji je prikladan jednon odrasloj osobi? Tacno bi volio secirati ti mozak da vidim kako je moguce da neko dodje da zakljucaka kao ti i pise gluposti poput tebe.
to rade bivse komunjare da bi se lakse dodvorile vlasti.
Komunističke spomenike treba ukloniti. Istinskim antifašistima neka ostanu.
Dobro i šta sad? Da ih opet naprave starije i lijepše?Komunizam je učio ljude da vjeruju u nevjerojatne stvari,da se razumijemo protiv sam svakog destruktivnog ponašanja ali i prije su njih antifašisti rušili spomenike koji nisu odgovarali tim istim antifašistima pa se ide logikom kako se ono kaže "oko za oko,zub za zub"
Sta to govori? Fasizam na vrhuncu u zemljama bivse Yu
Maršal na aparatima
Budale se čude a pametni razmisle. Jer, Hr je platila visoku cijenu zvijezdi petokraki. Od Bleiburga do okupacije hrvatske oficirskim i policijskim kadrom, da bi ma kraju oružjem koji je sama kupovala bila napadnuta i trećinu okupirana i spaljena. Ne može se gledati samo rušenje spomenika izvučeno iz konteksta.
Koliko su ovi ljudi postali fasisti!
U Hrvatskoj ne postoji niti jedna ulica, trg ili spomenik posvećen/a ustašama.
U Hrvatskoj se ovi spomenici povezuju s JNA koja je razarala hrvatske gradove. Neki su srušeni ili oštećeni prije rata, jer ljudima je bilo dosta socijalizma i komunizma i htjeli su zapadni stil života (i plaće) što prije. Ne opravdavam, ali otprilike je to bilo tako.
Fašisti, da ruše tekovine antifašističke borbe umjesto da su ponosni i njihovi djedovi su ginuli za slobodu.. Izrodi
Da li je ovaj članak namjenjen sad da mi lajemo jedni drugima i kakve ima veze druga država sa BiH.I sad kad nas potegnete za jezik slijedi banovanje.
A šta bi drugo radili fašisti,nego rušili spomenike ANTIFAŠISTA.
Strašno.... ovo sve govori... Antifašistički Spomenici samo fašističkoj drzavi mogu smetati😱
Drug Joza je znao kako sa njima
Kolike komplekse imaju prema Hrvatskoj ne mozes vjerovati ahhahaha pa bolan gledaj sebe, gledaj Italiju u kojem imas 3000 Musolinijevih spomenika