Bacali stolice i petarde
110

VIDEO / Tuča navijača Budućnosti i Partizana, ima i povrijeđenih

Klix.ba
Prije početka košarkaškog meča između Partizana i Budućnosti u Podgorici, domaći navijači izazvali su velike nerede kada su uletjeli na parket i napali pristalice crno-bijelih, piše Blic.

Došlo je do tuče koju su prekinuli pripadnici policije, a nakon što su huligani izvedeni iz hale "Morača", odlučeno je da se utakmica ipak odigra.

Nemile scene usljedile su prije samog početka utakmice, kada su navijači Budućnosti probili zaštitnu ogradu i uletjeli na parket dvorane "Morača".

Oni su jurnuli ka tribini gdje su bili navijači Partizana u namjeri da se obračunaju s njima, pa su počeli da ih gađaju bakljama, čule su se i petarde, nakon čega je došlo do fizičkog obračuna. Letjele su i stolice, sve dok na tribine nisu ušli pripadnici policije i razdvojili zavađene strane.

Trener Partizana Duško Vujošević odlučio je da povuče ekipu u svlačionicu, a nešto kasnije isto je učinio i njegov kolega Dejan Radonjić.

Ipak, nakon pola sata strasti su se smirile, tribina gdje su bili navijači Budućnosti je također ispražnjena, pa je odlučeno da se utakmica odigra, a prema informacijama iz Podgorice, ima i povrijeđenih i privedenih, piše Blic.