Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa naravno da trea imati ulicu u Ljubljani! Upravo je Slovenija najvise profitirala poslije II. scjetskog rata dobivsi deijelove Austrije i izlaz na more, sto sami nikad ne bi postigli. Upravo im je on najzasluzniji!
e nek je i Društvo mrtvih bravara dobilo vijest za ispoljavanje osjećaja!
Eno, kad vam Tito ne valja, čuo sam da Branković svakog jutra ispred stana istrese tonu svoje balege i izmeta, idite pa se nažderite punih usta, kopiladi nezasita, ionako ne znate ništa drugo u životu.
Pa dobro Sirate, de nas ti molim te prosvijetli sta je to njegovanje kulturnog i nacionalnog identiteta... Da mozda nije zatiranje svega drugacijeg, gradnja dzamija i crkvi na svakom koraku, dok se ni ne pominju skole i fabrike... da nije mozda ovo uvodjenje vjeronauka (samo islamskog) u sarajevske vrtice... to sto nam neke neugledne bradonje hodaju po gradu i sramote nas... ma super je sada, nema sta. Sto kazu ljudi, za vrijeme Tita smo imali respekt u svijetu, na koju god stranu da si krenuo... a sad smo 189 zemlja od 210 njih. Ako nista, covjek je znao odrzavati kakav-takav balans i normalan zivot medju nenormalnom populacijom.
Za frka.... Nije bas to sto posto tacno...Tito je uzivao privilegije koje recimo uzivaju apsolutni vladar -- imao je sve na raspolaganju i to for free....ali za razliku od danasnjih lopova titova familija se nije obogatila od njega...on je sa sobom u grob ponio samo svoje kosti, a sve ostalo je bilo i ostalo drzavna imovina...do rata...jos uvijek se sporimo oko te iste drzavne imovine...provjeri prije nego pocnes lupetati...danasnji lopovi kradu drzavno i preimenuju u svoje kako bi se oni licno i njihove porodice obogatili...OGROMNA JE RAZLIKA IZMEDJU TITA I DANASNJIH LOPOVA...TITO JE ZELIO VLADATI VJECNO, A OVI SAMO DOK SE NE RASPRODA I ZADNJI TELEKOM....
@ Sirat Vidim potresla te istina, a kod mene se svodi samo jedno, da sada pola od te moje familije nema i da zivim ma \"nikad bolje\" starac moj!!Skini lance i teret sa sebe budi mi ziv,zdrav i vjeruj al ne pricaj nikome!!!!
TITO JE TITO A VI STO KAZETE DA JE LOPOV, E ZATO VAM JE SAD DOBRO SVE SAME POSTENJACINE NA VLASTI. MIR I BLAGOSTANJE, ZNA SE KO NE VOLI TITA, NECU NI DA IH POMINJEM. SMRT FASIZMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@sirat U pravu si, nacionalni i vjerski identitet se svodi prvenstveno na mrznju, pljacku, otimanje, notornu glupost i zaostalost, agresiju i tome slicne zanimacije. Vidimo iz prilozenog unazad 20 godina.
bilo nam je bolje u titino doba nego sada,pricajte sta hocete ali tako je!!!!!!!!
@sajo Pa tvoja glupost i lezi u tome sto mislis da se vjera ili nacionalni identitet svodi na \"slavljenje bajrama\"
....... SAMO JOŠ PAR LEKCIJA OVIM NEZNALICAMA I DJECI KOJA NISU DOŽIVJELA TITA I SFRJ. TITO JE BIO DASA KAKO JE MALO KO ILI NIKO U TA DOBA BIO. PRIJE SVEGA, LIK JE IMAO STILA. OBLAČIO SE FENOMENALNO I UVIJEK BIO U SKLADU SA PRILIKAMA. POŠTOVALI SU GA SVI PREDSJEDNICI I SVE DRŽAVE, OD AMERIKE DO AFRIKE, OD KOMUNISTA, PA SVE DO ENGLESKE KRALJICE ELIZABETE (TO JE OVA SAD KRALJICA MAJKA) KOJA GA JE PROGLASILA \"VITEZOM ENGLESKE\"!!! GRAĐANI PRAVE (NE MILOŠEVIĆEVE) SFRJ SU MOGLI PUTOVATI GDJE NI USA NE MOGU NI SAD (IRAN, SJEVERNA KOREJA, VIJETNAM), A POSEBNO SMO BILI SLOBODNI U EUROPI, USA, AUSTRALIJA, NOVI ZELAND ITD, ITD. TO SU ČINJENICE KOJE NIKO NE MOŽE OSPORITI. SVE JE SNIMLJENO I DOKUMENTOVANO. I NA KRAJU, ČOVJEK NIŠTA NIJE UKRO, KO ŠTO KRADU OVI DANAŠNJI LOPOVI. SVE JE VRATIO DRŽAVI, I PLAVI VOZ, I JAHTU GALEB, ITD, ITD. KO JE DUDUK IL NE ZNA, NEK MALO PROSURFA NETOM. TITO, KAPA DOLE MAJSTORE!!!
sretan sam što sam imao mogućnost da bar jedan dio djetinstva provedem u Titovom vremenu, jer drugačije ne bi ni znao šta znači normalan život, kad su roditelji radili, kad se putovalo, kad nikog nije zanimalo ko je šta, a ovo sad je suvišno i komentarisati
DOBAR POTEZ. TITO JE BIO NAJBOLJI DIO NAŠE HISTORIJE DOK SMO BILI SFRJ. UGLAVNOM, ZA ČETNIKE, USTAŠE, HANDŽAR-DIVIZIJE, DOMOBRANE I OSTALE FAŠISTIČKE GRUPACIJE, TITO I PARTIZANI SU BILI POJAM ČOVJEČNOSTI I LJUDSKOSTI. SLOVENCI, ČESTITAMO!!! ;-) :-D
Y U G O S L A V I A ! ! ! Naciste na otoke!!!
Prvi put i zadnji cu nesto komentarisati: ne mogu vise da citam ove komentare od tuge i zalosti!!Ja sam za vrijeme ovog covjeka slavio Bajram sa svojom familijom i komsijama i govorio da sam Musliman i niko me nije ruzno pogledao a kamoli sta ruzno rekao za mojih 30 godina koliko sam zivio u ta doba!!!Imam osjecaj da ovdje komentarisu djeca, koja nemaju dovoljno godina da bi mogli bilo sta da govore o proslosti, nego samo o ovome danas!!