Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da su bili Katolici, pisalo bi svecenici, ali posto su istocni \'\'h\'\'riscani (ne krscani) pise se svestenik. Moze i jedno i drugo, no meni je svecenik lakse i prirodnije. A jezik je Bosanski (no meni je i Bosanac i Bosnjak jednako, no differance uopce osim sto je Bosnjak stari naziv a Bosanac moderni)
Postoji Nizozemski (iHolandski je ne pravilno, Holandija je dio NL a ne jednaka NL) po zemlji Nizozemskoj (geografsko odredjeno ime po niskoj zemlji, kao i Bosna po rijeci Bosni, po rijeci bos = running water) i narodu Nizozemskom (kao kod nas Bosanskom)! Ako su Nizozemci svoj Franko-Germanski jezik nazvali Nizozemskim, mozemo i mi svoj Slavenski nazvati Bosanskim. A ti ces sada reci, ali to je Srpski....No moram te razocarati,nije. Danasnji YU-jezici su se jednostavno istovremeno i jednako odvijali iz Staroslavenskog, nije nista vise vas nego nas, taj Slavenski. Kako to da vise naroda zove jedan jako slican jezik drugacijim imenima? Svatko zove svoj jezik po svom narodu, i Cesi i Slovaci zovu svoje jednake jezike drugacije. I Svedjani i Norvezani svoje. Bijeli juzni Afrikanci zovu svoju vrstu Nizozemskog Afrikaans.
Ovi Srbi smatraju da se mogu slobodno hodati po prostorima bivse YU, kao da je njihova teritorija.
Postoji britanski i americki engleski. glup si
npr mi u Bosanskom jeziku smatramo da je i opcina i opstina ispravno, a ne znam gdje si ti ucio taj svoj \"bosnjacki\"
Ma kakva popadija,mafija je to.Samo hapsite,pas im se mesa najeo.Al i smrde, i ovdje se osjeti.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Svejedno jel svecenik ili svestenik, bitno da nije...Znas vec sta mislim... ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
p,e,d,o,f,i,l,i
Pozdrav u stolni grad!
Ni bosanski ni bošnjački jezik ne postoje. Ako jednog dana nastane švicarski ili američki jezik, ja ću priznati da sam u krivu. Barem to je jasno k\'o dan. Imena jezika ne prave se prema imenima država, nego po imenima naroda. Pošto je moj ćuko stariji od tzv. bošnjačkog naroda, ništa ni od druge verzije. A još oni češće mijenjaju naziv te svoje k\'o fol nacije nego odijelo...
Bosnjacki@ Prvi put cujem za Bosnjacki jezik! Objasni malo koji je nto jezik i kada je nastao?
oli će mo apsit beogradske popove,aaaa ??
No se na crnogorski kaže,oli apsit bagruu
Drago mi je da vi srbi priznajete da ste muslimani!! ;-)
★ SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC!★