Komentari (167)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
B92 ili Blic? Šabca ili Šapca?
Ovi je pisao neki "Šaban". Šta ćeš kad u BiH su sad nepismeniji nego ikada. Kreće od novinara, pa do klošara. Svi pogrešno pišu. Krah napretka jednog društva uopšte.
@NUSKNVP. Bolje da su napisali kod MICE BRADINE
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Pilotima su se divili i neprijatelji i pošteđivali ih u slučaju pada i zarobljavanjai! Samo ovde na klix-u bolesni ljigavci koji nemaju bicikl, iživljavaju nad tuđom pogibijom i smrću, sram vas bilo! Porodici i njegovim kolegama saučešće, ma ko bio! Mir je nije rat, majku mu više!!!
jel ti to ozbiljno. pa srbi su to. nije bolan niko poginuo, skrecu paznju sa demonstracija u beogradu.
Izvinite, nismo znali da je nevidljiv!
Opet ovi moji vrsni novinari na nivou zadatka.. U Šabcu, valjda u "Šapcu" miša mu.
Nakon raspada SRJ u Crnoj Gori je ostalo 17 aviona od čega je 4 aktivno koriščeno, 6 aviona je razmenjeno sa Srbijom a 7 je prodato jednoj privatnoj hrvatskoj firmi. Poslednja 4 aviona su ponuđena na prodaju marta ove godine. RV i PVO Vojske Srbije danas raspolaže sa 22 aviona od čega je u poslednjih nekoliko godina broj aktivnih aviona nije prelazio 8-10 aviona.
Kada je reč o brojnom stanju treba reći da je u udesima izgubljeno 10 aviona. Tokom raspada SFRJ 1991/92. G-4 je upotrebljen u borbenim dejstvima u Hrvatskoj i BiH a 4 su oborena.. U sastav novoformiranog V i PVO Republike Srpske ušao je samo jedan G-4. Nakon sporazuma o kontroli naoružanja iz 1996. marta 1999. Avijacija Severnoatlantskog saveza uništila je na zemlji 23 aviona a oštetila isto toliko.
Ima G-4 Super Galeb koji je laki lovac i G-4 školski model bez naoružanja... jedan, po meni, od boljih aviona koji je razvijen u bivšoj JU... pored MIG-ova 29 i 21 nije imao svoje mjesto u eskadrilama JNA već je korišten kao školski avion... ipak kada se gleda sa današnje perspektive Galeb i Orao su bili izvrsni avioni za ono doba...
Zvični B prelazi u bezzvučni P - dakle, avion je pao kod Šapca.
Jedan od najuspešnijih proizvoda nekadašnje jugoslovenske vazduhoplone industrije je svakako školsko-borbeni avion Soko G-4 ’’Super Galeb’’ (službena vojna oznaka N-62)
letu stuke,letu avioniiiiii, zmigavac mu nije radio..
Citam po Hercegovackim portalima jutros.... Prije tocno 25 godna raketiran Široki Brijeg i taj dan poginulo 6 ljudi,,na obljetnicu padne avion u Srbiji danas,mozda su bas iz tog padale rakete prije 25 god
Znaci ima Boga Hrvatska ce nestati sa mape svijeta.
oliver dragojević - moj galebe :))) https://www.youtube.com/watch?v=BoXh82-io7Q&ab_channel=DarioKralik
Mora da nije prilagodio brzinu uslovima na zracnoj cesti
Zaboravio nasuti goriva a lampica pregorila za rezervu..
Kme srbiii taman se kontali naoruzavati i digli kredite.Ekonomija im nula oni kupuju neke migove tenkove i helikoptere.Pametnom dosta
jusufe, lijepo sam ti reko da malom ne daš praćku.
To je ko fico, kad je prvi napravljen vec je bio prastara tehnologija ali JNA kupovala. Neznam zasto uopste vise lete, previse su opasni za pilote.
hahhah... mislio sam da ih više nema ni u muzejima. to je danas zaostalo i za špricanje komaraca.