Regija
1

Srbija: Penzioner pucao u dostavljača hrane

Klix.ba
Penzioner Dragomir M. pucao je danas oko 13 sati iz pištolja u dostavljača hrana ispred svoje kuće u selu Metikoši kod Kraljeva, a zatim se po dolasku policije naoružan zabarikadirao unutra.

U selo je odmah stigao pregovarački tim kraljevačke policije, koji trenutno pokušava da ga ubijedi da se preda, javlja Blic.

Prema prvim nezvaničnim informacijama iz sela Metikoši, ranjeni dostavljač je poslije dolaska Hitne pomoći naveo da je u kući vidio nepomično tijelo muškarca zbog čega se pretpostavljalo da je Dragomir M. prethodno pucao u još jednu osobu i ubio je. Komšije su novinarima ispričale da su čuli da je Dragomir ubio svog zeta, ali tu informaciju u policiji nisu potvrdili.

U MUP-u Srbije navode da je Dragomir M. pucao u dostavljača hrane Niaza Dž. (50) zbog svađe o plaćanju i da se za sada ne zna da li u kući ima i drugih osoba, kao ni da li je još neko ubijen.

"Dragomir je pijan i sa njim trenutno pričaju pregovarači. On je zatvoren i naoružan. Pokušavamo da ga izvedemo u dvorište", kažu u policiji.