Deutsche Welle
0
Provincijski pakao Crne Gore
Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
crnogorci koračaju ka Evropi brzim koracima.Narod je siromašan i u radnjama nemože ni biti veliki izbor skupe robe,primitivan koliko i svi balkanci,ali da rade na boljem sutra,rade.Kotor je ove godine za razliku od prethodnih dotjeran i čist.Radnje otvorene do kasno naveče i u najzabačenijim uličicama koje su ranije nastanjivali psi i mačke i koji su smrdili po urinu.Luka naveče prekrasna puna velikih jahti i brodova,a sjediti u kafani na tvrdžavi je pravi merak.konobari ljubazni,svira Dino Merlin,puno zgodnih djevojaka.Trud i napredak je očit i sigurno će se nekad isplatiti.Tivat je isto oslobodio plaže i šetalište od dima leskovačkih roštilja i stalno se uređuje pa se nadam da se isto desilo i sa Budvom.U Tivtu se usred sezone nije plačao parking za parking mjesta uz cestu. No neznam kako je ako si tamo tokom cijele godine.možda čovjek ima i pravo.
Na sve ovo odmah je reagiralo crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova odbacivši navode iz internog izvještaja UN-a. Ministarstvo je izrazilo sumnju da su dužnosnici UN-a sve to napisali kako bi iz ssjedišta organizacije dobili više novca. To su radili i u Sarajevu, s isitm ciljem.
101 % sve istina. katastrofa. a cujem da je prije rata bilo i neuporedivo gore.
u HN je uz svaki parking natpis kojim se upozorava da je parking uz naplatu i da se karte prodaju u obliznjem kiosku - taj je bio zatvoren, kao i sljedeca 3 - pjesacio sam kilometar od parkiranog auta da kupim kartu, pa kilometar nazad da ih postavim. parking karta je prica za sebe - veliki komad masnog papira u boji na kojem su odstampani brojevi za godine (2009-2011), mjesece, dane, sate i minute + uputstvo da sam probusis odgovarajuce brojeve. karte se prodaju na po 1 sat i kako sam ostajao 4 sata - busio sam 4 karte (kljucem od auta). ja sistema i k.
iskustvo od prije 2 dana - otisao sam na kafu u HN traze 10 EUR na granici za ekolosku taksu - ne primaju strane valute, ne primaju kreditne kartice i bankomat na granici ne radi + ne znam zasto bi gradjani druge drzave placali godisnju ekolosku taksu za zemlju u kojoj ne zive (i ne borave ni 1 dan) za cestu od desetak kilometara od HN prema Trebinju putarina 3 EUR (rampa pred granicom) (dakle nije autoput - obicna cesta - to nikada nisam vidio - argument \"nema rupa\" je smijesan - zato i postoji drzava i porez, a ne da turisti finansiraju popravak rupa na obicnim cestama) pa onda karte za parking...
ja iz BiH bio tamo , sve sam dozivio sto i ovaj cvojek upravu je sve je istina Pogorica je provinciski grad ... kada nesto lose vidim u BiHi Sarajevu uvijek se tjesim bolji smo od njih :D
rizikuju zivot leteci do Beograda, treba im love za pretrpljeni stres
\"...jer je život provincijski a mjesta razonode i rekreacije nisu prilagođena strancima. \"Beograd je najbliže mjesto gdje takvo što postoji...\" PA jesu li oni u CG dosli da *EBU ili da rade???
ovog ljeta isao prvi put u Budvu s prijateljima na \"odmor\" (naravno da tu nema odmora). stigli za oko 6 sati u shpici samoj (ima li neko ko misli da moze brze s obzirom na kilometrazu, granicu, trajekt koji sam cekao izmedju 10-15 min - s obzirom na guzvu podnosljivo, po dva traekta na obje strane istovremeno, odlicno organizovano od malih auta do shlepera, naravno da ima guzve u spici sezone). za sat, sat i po nasli smjestaj odprilike kakav smo trazili. tu su odmah prodavnice koje rade 24 sata dnevno, marketi ako hoces jeftinije da prodjes. Upoznali masu raje, i ekstra bili prihvaceni i od onih iz Crne Gore i onih iz Srbije, kultura na zavidnom nivou. Za gazdu da ne pricam nista, jednu noc s njima sjedili, meza, vino, izgotivio nas. Jedina odstupanja od toga s nekulturom i nepostovanjem, cak i uvredama, od onih koji su dosli iz RS-a, a koje smo takodje upoznali, iz BL i Pala. Na kraju svega bilo ekstra dobro.
ovako svu svi prošli posle raspada Yuge sem slovenaca. Svi ostali sada lošije žive u odnosu na period života u SFRJ
Par lijepih plaža i veoma dobar ali i skup noćni život u Budvi su jedine pohvalne strane Crne Gore, sve ostalo je za crne liste.
ravno u sridu...
...boli ,zar ne????Jebi ga,da se ne lazemo...
Ulaz iz Hrvatske....Da neces reci da C.G.ima auto-put pa naplacuje cestarinu????Obicna kradja i nista drugo...Koliko znam placas putrinu oko Sa,zar ne,pa nemoras do Austrije...Placas isto i u Hrvatskoj,a bogami i u Sloveniji....auto-put!!!!Samo nastavi i dalje placati...Ekolosku taksu-kradju!!!I srecno s kravama na putu!!!bez mene...nikad vise...ja razlike,drasticne-CRO i CG?!?!?!\"Neuporedivo!
Sve istina,lijeni,nekultura na sve strane,nikakvog respekta u saobracaju,radnje zatvorene,smeca na sve strane a placas eko okolinu,zasto uzimaju lovu,a dodjes na odmor ne na zamor i buku,i da brines kako ces prezivjeti u tom haosu od saobracaja,a ako nesta kazes prijete svim i svacim i svakom silom,istina,istina je raport ovoga cikeiz UN-a