Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad će je zvati Perutnine Fuj... :D
Al je zato zabranjeno u zemlje EU unositi i salamu u sendviču, da ovo kod nas nađu dobili bi sankcije na izvoz godinu dana
To u Bosni nema domacih pilica pa se treba uvoziti iz Slovenije sa salmonelom?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Pa vi kupujte uvoznu robu. Zapamtite da je to sve smeće od robe, i da domaća roba i ako malo skuplja je puno kvalitetnija. Oboljeti će vam djeca od uvoznog smeća. Kupujmo domaće i gradimo BiH.
@Jogy28 Ti jedi uvoznu paštetu gdje nema svinjetine.
kod nas je zbog velike korupcije neadekvatna provjera , tj puno stvari uzasne kvalitete prodje iz politickih razloga. Da ti pricam sta mi je drugarica u milkos namazu nasla u laboratoriji, povratio bi. Ja domace kupujem samo vice i povrce, i to od ljudi koje znam, kao i meso. Ostalo -lijepa EU
Saće to doći u BiH. Ode to po sklizanoj cijeni. Ko halva vašarska.
Ludi za Poli :)
ma to nema veze pošaljite je u BiH i samo nek je jeftinija od zdrave i domaće ima da ode ko halva u BiH nikad ništa nije uspjelo pa tako neće ni ta bakterija
hahahah domaca je zdrava kazes. S ovakvim ovcama nas treba sve pobit salmonelom
Kupujmo uvozno..kupujmo Slovenacko..ljepse je upakovano Ovi koji vise vole "tudje od svoga" - nagrada je u ovom slucaju proliv. Tako vam i treba.
kako da znas da si siguran, pa fino ispečeš/skuhas/ispržiš šta već radiš i onda je gtovo 100% salmonela ako je i bila uništena
Da ali se u pripremi lako kontaminiraju druge namirnice sa salmonelom, koje se jedu svjeze, recimo salata. (povrsina na kojoj se sjece meso, nozevi koim se sjece..se ne prokuvavaju??? Ako se meso ne ispece u dubini (recimo batak - oko kosti) posebno na grilu - bakterije ne budu unistene toplotom.
@stefandz otprilike da
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Vec je to u bijednoj Bosni..
najukusnije su seljačke koke živičarke, koje kljucaju od govneta do kamena, šta bi u njima našli salmonela je lijekovita bakterija
USTASE PROPALE
Bosna: jedina drzava u kojoj si primoran biti vegetarijanac zbog toga sto je 90% mesa zarazeno.
Kad Hrvatska ima nesposobnu Vladu I ministre da odgovore na ova visesatna cekanja na granici logicno je da ce kontra mjera ici na uštrb uvoza slovenačkih proizvoda u Hr.Sezona je blizu, ne znam ko ce u ovom glumatanju ko je veči europejac, ostati kratkih rukava..
a pogledaj povezanih članaka. Hrvatska: "Metro" zbog salmonele povukao pileći file
Hrvatska: Novo povlačenje piletine zbog salmonele i E. coli
daj vamo ispod cijene okrenut ćemo mi njega
Za one koji ne znaju, salmonela je prisutna u svim pilecim proizvodima i kada se toplotno obradi proizvod, odnosno kada se skuha ili ispece salmonela nema sansu da ostane... Mnogo opasniji su proizvodi poput majoneze, jer se pravi od jaja i ne obradjuje se toplotno. Primjer: Pomodorino 2006-7...
Sutra u Bingu i Amku akcina fileta, 1kg 3 KM