Regionalni istraživački serijal
0
Opsjednuti promjenom: Preimenovanje ulica na Balkanu
Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@dk, nema ni katolickih ni pravoslavnih crkvi, bit ce da su ih dobri Turci sakrili , da ih zli \"Bosnjani\" Poturice ne poruse haha no ne brini, ako bude odgovaralo njihovoj izmisljenoj povijesti posto je prilicno dosadna i monotona, izgradit ce oni crkve i podvalit ih pod 14. stoljece pa zar ne vidis da \"Dobri Bosnjani\" poticu iz balkanske faraonske dinastije Islambegovica, pocele se piramike iskopavat
BITKA ZA LOZNICU??????? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ha hu hi hooooooooooooo :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D e veće budalaštine nepročitah! bukmarkovaću ovaj pejdž, hoću baš da se smijem Raši harambaši :D :D
Bitka za Loznicu 1941. izmedju četnika i Nemaca.Pa zar medalja slavnog Ajzenhauera nije dovoljna da vam se dokaže ko ja Draža bio.Znate li vi uopšte ko je bio Ajzenhauer?Guglajte,još vam samo to ostaje.
Ja cuo da u ul. Gavrila Principa ima dobra prasetna.
Halo, maj.muni, sta se svadjate, nije dosta bilo? Nasmijte se malo, to je zdravo. Eto, Albanci 1000 godina zive bez imena ulica, pa su opet Albanci. I niko nece da ih osvoji, niti da ih gazi. Da sutra dodje neki baja, pa cijeli svijet pokori, ostavio bi Albaniju na miru.
Nejma Raše da bitku protiv Švaba spomene :D aaaaaaa ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha haaaaa ha ha!!! :D :) :D
Evo vam pa pročitajte malo. Nemojte nam pričati ono što vam đedovi prepričavaju uz gusle. http://www.muzic-ivan.info/vjera_crkve%20bosanske.pdf http://svjetlorijeci.ba/pdf/prilogSCB.pdf
Cuj u kojoj se crkvi molio. Tvrtko je bio bogumil. Nije bio ni katolik, a ni pravoslavac. Naravno ni musliman. Ako te zanima kako je izgledao simbol bogumilske crkve, istorija Bosne, odi u Jajce. Evo ti da vidis kako je izgledao simbol bogumilske vjere. http://www.aneks8komisija.com.ba/html/slike/1093937743.jpg Polumjesec je simbol bogumilske vjere (nema veze sa Islamom), a kriz katolicke.
Cak i piramide nasli, samo niceg od prije Turaka!!! Zanimljivo, jos ce ispasti da su Turci Iliri i Japodi!!! Ja, cak i japodska naselja nasli, i ilirska, i boga oca, samo nogdje bogomolje!!! Tako je to kad Bil Klinton pise istoriju!!! Ahahahaha!!!
Zanimljivo, ljudi, crkava po cijelom Balkanu ovih i onih, a BosHancerosima ni traga od crkve, ma ni temelja!!! Ma ni iskopine, a cak i rimske iskopine se nadju, pa se znade i cije i koje, i iz koje godine!!!
Opet ti na snase i muziku, mani se toga nego mi odgovori na pitanje? Gdje se Kulin Ban molio, u kojoj crkvi??? Tvrtko...
Turci su uglavnom zulumčarili snaše. Vama je Turska u krvi. Zato i kopirate tursku muziku. Ne možete bez tog melosa. :)
A stvarno, kako si niko ne postavi to pitanje??? Kazete da ste prije dolaska Turaka bili nesto drugo nego Srbi i Hrvati. Zanimljivo, kod ovih ostalih se poneka bogomolja moze i te kako naci jos uvijek, a iz perioda od prije Turaka, a kod vas bas pa nista!!! Eno dzamija u Bihacu koja je nekada bila crkva, i sad se sasvim fino drzi. Kako su izgledale vase bogomolje, ima li ikakvoj igdje traga??? Ma, dajte...nemojte nas, bre, zasmejavati!!! Gde je, bre, Pipo, da objasni to, ono Bosnium selecijijum, ili kako on to vec...jaoooooo!!!
Sto se crkava tice, mnoge su porusili, a bogami, neke pretvorili u dzamije. Elem, ko ne vjeruje, ili se pravi da ne vjeruje, nek istrazi.Uostalom, gdje su tragovi vasih starih bogomolja, ma kakve da su bile, a zvale su se crkve, sami kazete??? Imate li i jednu jedinu bogomolju od prije Turaka, majke vam mile i rodjene, gdje su??? Ima li bar sta iz paganskog perioda? Eto, kazete sami da nisu nista srusili, a pouzdano ne znate ni cemu ni kome ste se molili prije toga??? Hajde, molim brzi odgovor na ovo pitanje???
Za skoro pet stotina godina, Turci izgradili par cuprija, i dzamije!!! Malo kaldrme po sokacima, sam glavni grad vam nosi naziv...cega...mjesta gdje su dolazili karavani. Njih je zanimala samo pljacka, a ne bas blagostanje u Slavena!!! Zato je opstepoznata cinjenica da su dijelovi Balkana koji su bili pod Austrougarskom daleko bolje prosli, razvijeniji, kao sto je Slovenija i Hrvatska. Dakle, ni razvoj se ne desava preko noci, treba mnogo, mnogo godina!!!