Regija
8

Nevrijeme u Hrvatskoj: Vjetar zatvorio autoceste i obarao stabla u Zagrebu

Klix.ba
Snažno nevrijeme pogodilo je sinoć i jutros cijelu Hrvatsku. Snijeg jutros pada na Zavižanu, ali i na Sljemenu.
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr

Oblačno s padavinama, vrlo vjetrovito i hladno u Hrvatskoj se očekuje i tokom dana. Na srednjem i južnom Jadranu kiša će biti jaka i obilna s grmljavinom, a u Gorskom Kotaru i Lici padat će snijeg uz kratkotrajno stvaranje snježnog pokrivača. Glavnina padavina očekuje se u prvom dijelu dana, a u nizinama centralne Hrvatske i u gorju očekuju olujne udare, piše Index.

U Zagrebu je jak vjetar rušio stabla, koja su u određenim dijelovima grada blokirala ceste. Vjetar, osim što ruši stabla, nosi i kontejnere, a sa kišobranom je nemoguće hodati.

Negdje oko ponoći u Zagrebu su udari vjetra bili blizu 60 km/h, a vatrogasci su cijelu noć išli na intervencije diljem grada, piše Jutarnji list.

Foto: Index.hr
Foto: Index.hr

Na Jadranu, navodi list, puše jaka bura, a meteorološka stanica na vrhu planine Učke u Istri zabilježila je brzinu vjetra od 170 km/h. Zbog orkanskog vjetra za sav su promet zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje u oba smjera, državna cesta D54 Maslenica - Zaton Obrovački, Jadranska magistrala (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene, Krčki i Paški most te riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje u oba smjera, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Samo za lična vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba smjera, obilazak za ostala vozila je državnom cestom D3 kroz Gorski Kotar.

Određena ograničenja zbog nevremena važe i na drugim dionicama autocesta, a ceste su mokre i skliske u većem dijelu Hrvatske te se vozače poziva na dodatni oprez. Na Jadranu je u prekidu i nekoliko trajektnih linija.