Regija
27

Na granici Srbije i Hrvatske zaplijenjena 33 kilograma marihuane

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo, prilikom redovne granične kontrole, u petak je zaplijenjeno oko 33 kilograma marihuane, koju je u Hrvatsku pokušao ilegalno unijeti 32-godišnji srpski državljanin, saopćeno je iz Policijske uprave Vukovarsko-srijemske.

Marihuana je pronađena u prepravljenim dijelovima vozila marke Chrysler Voyager srpskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji srpski državljanin.

Voditelj Službe kriminalističke policije PU Vukovarsko-srijemske Mario Karamatić rekao je da je tržišna vrijednost zaplijenjene droge, koja se nalazila pakirana u 89 paketa, je približno 250.000 KM.

Po riječima pročelnika Područnog Carinskog ureda Osijek Davora Petovića, droga je bila skrivena u prepravljenom dijelu u vozilu koji je bio prekriven metalnom pločom koju su službenici carine morali otvoriti silom, a naknadno je ustanovljeno da je za podizanje ploče postojao električni sistem.

"Ova zaplijena najveća je u ovoj godini na graničnom prijelazu Bajakovo", kazao je Petović pohvalivši saradnju carine i policije.