{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kacin: Putin je kao Milošević

T
1.4.2014. u 19:50
0
63
Kacin: Putin je kao Milošević
0
Kacin: Putin je kao Milošević
Jelko Kacin
Izvjestilac EP za Srbiju Jelko Kacin izjavio je danas da se Slobodan Milošević i predsjednik Rusije Vladimir Putin mogu porediti jer su obojica pokušavali da promijene etničku strukturu u korist svog naroda.
"Ja nisam govorio o teritorijalnom proširenju", rekao je Kacin, osvrćući se na svoju nedavnu izjavu podgoričkom portalu "Analitika" u kojoj je uporedio postupke Putina na Krimu sa politikom Miloševića prilikom "krvavog raspada SFRJ".

On je objasnio da nije govorio o teritorijalnom povećanju, nego "o broju Srba u Srbiji", odnosno da su Repulika Srpska Krajina i Republika Srpska stvarane "kako bi se snizio dio nesrba u tadašnjoj Srbiji".

"Taj isti izazov danas ima Putin, on želi uvećati broj Rusa u Rusiji, kako bi smanjio broj nerusa u Rusiji, posebno u predjelima Ruske Federacije koji su ispražnjeni i gdje su došli strani radnici iz Azije", rekao je Kacin.

Kacin je rekao da u slučaju Rusije i Krima postoje jasne ambicije, a da njih najvjerovatnije neće biti do 25. maja, ne zbog evropskih izbora, nego izbora u Ukrajini.

"Kad Ukrajina izabere predsjednika, nisam siguran da će rezultat tih izbora biti prihvatljiv za Moskvu i da će Moskva ponovo krenuti u kampanju manipulisanja stanovništvom Ukrajine - da su Rusi ugroženi i da ih treba zaštititi i poštovati njihova prava", rekao je Kacin.

On je dodao i da nova ukrajinska vlast mora što prije da završi punu istragu o tome ko stoji iza upotrebe snajpera i ubistva na Majdanu početkom godine, navodeći da bez toga nijedna vlast neće imati kredibilitet ni kod građana ni kod međunarodne zajednice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: