Regija
1

Još jedan Vučićev viralni spot: U kafani uvjerava građane da je on najbolji izbor za Srbiju

Klix.ba
Nakon što je prvi predizborni spot Aleksandra Vučića postao hit na internetu, na YouTubeu se pojavio novi za kampanju Srpske napredne stranke (SNS) u kome aktuelni premijer Srbije razuvjerava građane i ističe šta je sve uradio za Srbiju u prethodnom periodu.

Predizborni spot je baziran na povicima, negodovanjima i nepovjerenju grupe građana u Vladu Srbije i, s druge strane, na Vučićeve kontra odgovore.

"Jeste li čuli da se Vučić kandidirao za predsjednika? Umjesto toga bolje da je riješio problem nezaposlenosti", pita ga grupa građana u jednom trenutku.

Vučić odgovara kako je otvoreno 130.000 novih radnih mjesta.

"Uspjeli smo spasiti Željezaru i sačuvati više od 5.000 radnih mjesta, ali i otvoriti 55 novih fabrika“, kaže Vučić u spotu.

Grupa građana ga potom pita šta je s putevima, a Vučić odgovara: "Uradili smo 138 kilometara autoputeva, obnovili čak 480 kilometara državnih i napravili novih 360 kilometara lokalnih puteva".

Dodaje i kako je rekonstruirano napravljeno novih gotovo 360 škola, domova zdravlja i ambulanti.

"Bez obzira na to što vam kažu, vi znate istinu. U posljednje tri godine Srbija je na pravom putu. I, zato danas ne smijemo stati. Nastavit ćemo napredovati, biti još jači, brži i bolji", poruka je Aleksandra Vučića koji je kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji.