Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Borio sam se i imao dnevne diskusije sa "zapadnjacima" da istocni evropljani (Poljaci, Slovaci, Bugari) nisu govna, da Balkan nije primitivan i da je sva kritika od strane "hladnih zapadnjaka" stvar arogancije i neznanja. Al' evo ispostavi se da su u pravu, yebi ga. Ovi katili se obukli, k'o da i Dinamo-Hajduk igra, dok je 'vamo u Skandinaviji policija dobila naredbu da pred izbjeglice izlaze samo u "mekim" kapama, bez borbene uniforme i da im ni u jednom trenutku ne smiju ugroziti ljudske vrijednosti. Ta policija se nesto posebno i ne treba truditi, da izvrsi ta naredjenja, jer su u sustini uvijek takvi. Evo sami se uvjerite se sami kako se igraju sa djecom http://drupal-images.tv2.dk/sites/images.tv2.dk/files/t2img/2015/09/11/960x540/167236813-POLFOTO_49787944.jpg
Jesu. Nisu morali. Niti moraju. Al' su u odnosu na Balkan na jednom skroz drugom stepenu ljudskog razvoja. I oni su zavidni i imaju mnogo tih ljudskih mana i vrlina. Al' nisu zli. Ne, kao ljudi na Balkanu. "Nas covjek" kad bi mog'o, ukop'o bi te npr. samo iz ljubomore. "Naseg" covjeka ako hoces da oraspolozis, samo mu reci da te nesto boli ili da ti je nesto propalo.
Herceg u ovom drugom komentaru si nas opisao do srži. Ne bih nista ni dodala ni oduzela. Toliko zlobe i pogleda s visoka, ti ne moze uputiti niko do Balkanca.
Jah lafo svi iz Sirije.. ;) Počeli okolo na okolo da prelaze granice razni a kome zaista treba će i ostati u vukojebini.
SAD i Kanada posaljite avione i primite ove ljude.
Ja vjerujem u Lijepu nasu susjedn. Jest da su su Hrvati malo paranoican narod, al vjerujem da ce pomoci kako najbolje umiju. Ali budimimo realni Bosanci i Hercegovci bi to najbolje uradili bar da im se pruzi prilika. :)
kada pogledamo ove izbjeglice muškarce,sve i jedan obrijan,skoro 80% uredno i lijepo izbrijani,dole su u svojim zemljama svi skoro imali brade
Hrvatska je usputna stanica ovim ljudima... sto ih prije prime prije ce napustiti drzavu..
i kad dodješ u Njemačku bit ceš srecan,možda vam neko provuče informaciju da je u Norveškoj još bolje i gurajte opet naprijed,jbg,gdje je bolje,bolje
Izgleda da bi njemci mogli drasticno poostriti zakon o azilu sad u oktobru. Po tom zakonu hoce da ove koji nemaju osnove za azil mogu brze da vrate, i ukidaju financijsku pomoc , samo bi dobivali pare za put nazad.
Ovo je isto igra gluhih telefona....lafo došli u HR a idu za Švabiju,pa recite ljudima da će ostati u Hr-u
KRVATI ZABORAVILI KAKO JE BITI IZBJEGLICA
Vako!