{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Još dva autobusa stigla u Tovarnik, pri ukrcavanju intervenisala policija

18.9.2015. u 20:27
2
77
Još dva autobusa stigla u Tovarnik, pri ukrcavanju intervenisala policija
2
Nešto više od stotinu izbjeglica sa dva autobusa napustilo je hrvatski Tovarnik oko 20 sati i uputilo se prema prihvatnim centrima gdje će biti identifikovani i zbrinuti.
U Tovarnik su danas od 14 do 20 sati stigla tri autobusa koja su, ispunjena do posljednjeg mjesta, napustila ovu općinu u Vukovarsko-srijemskoj županiji te se uputili prema prihvatnom centru Beli Manastir i drugima privatnim centrima.

U večerašnjim satima intervenisala je i interventna policija koja je uvela red prilikom ulaska u autobuse zbog toga što se veliki broj izbjeglica sa strane ubacio u red za autobus što je izazvalo ljutnju okupljenih.

U razgovoru za Klix.ba sedamnaestogodišnji Iračanin Abdul Karim je kazao da ne zna gdje će ih odvesti, ali da on želi ići naprijed.

"Ovdje smo evo očistili i ovu površinu što je bila prljava, a sada čekamo autobuse. Ne znamo gdje će nas odvesti, ali gdje god, ja želim samo naprijed, nikako nazad. Ukoliko se ne uspijemo ubaciti u autobuse večeras moja porodica i ja kao i svi spavati ćemo na ulici kao i sinoć", kazao je Karim te dodao da su u Tovarniku dobili sve što im je trebalo, a ponajviše vodu.

Za sada nije poznato da li će više autobusa stizati u Tovarnik, a prilikom uvođenja reda u masu jedan od policijskih službenika je kazao da autobusi stižu te da će biti dovoljno mjesta za sve.

Oni koji večeras ne otputuju iz Tovarnika noć će ponovo provesti pod vedrim nebom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: