Komentari (320)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ocekujem da sud donese odluku da zapravo nije ni bilo rata na ovim prostorima... :(
hahahahah koja je ovo sprdacina od suda i prava.Cuj Srbija tj.Savezna Republika Jugoslavija nije kriva za zlocine prije 27 .aprila 92 god. zato sto nije bila clanica UN.Znaci do tada su mogli poklati koga i sta su htjeli kao sto se i vidi.Neka ovi debili iz Haaga objasne narodu protiv koga su onda Hrvati ratovali od 91-27.04.92.Boze ti sacuvaj ja cirkusa.Vukovar sravnili sa zemljom 91.god i sta, nista idemo dalje.
Evo ovako da ti odgovorim na tvoja pitanja konkretno ciste savjesti. Mene ne zanimaju nikakve sudske presude jer jasno i glasno kazem ciste savjesti da je sud u Haagu cista sprdacinaod suda,kada to kazem misli opcenito bilo da se radi o optuzenim ili oslobodjenim Srbima,Hrvatima,Muslimanima,ostalim.Druga stvar je veoma bitna u ovoj presuti/optuzbi a to je da su obe strane isle da dokazuju genocid koji je veoma,veoma tesko dokazati i koji je odbacen ali su usvojene druge krivice i zlocini koji su de facto pocinjeni.U ovom izlaganju od strane sude a sto sam ja i naglasio u komentaru je meni presmjesno to da Srbija ili SR Jugoslavija nemogu biti optuzivani za genocid jer nisu bili clanica UN i potpisnica konvencije o genocidu do 27.4.92!?!?!?!?Sto automatski znaci da su oni do tog datuma mogli i uciniti genocid a da ne odgovaraju.Iako je Hrvatska mnogo prije bila nezavisna i suverena drzava priznata od preko 100 UN clanica.Iako je isto tako dokazano u mnogim prijasnjim tuzbama da je....
vojska JNA ili SR Jugoslavije boravila i ratovala na tom podruciju.Sada ja tebe pitam sta po tebi znaci kada vojska jedne drzave boravi i ratuje na podruciju druge ustavno pravno priznate drzave clanice UN?Ti da bi shvatio ratove na prostoru bivse juge ne treba da kopas po smecu dovoljno je samo da proguglas pa bilo srpske,hrvatske ili muslimanske novine videa i skontat ces o cemu se radilo.Ja jasno i glasno kazem da je vojska JNA zajedno na celu sa Srbijom i C.Gorom izvrsila agresiju na 3 medjunarodno priznate drzave.A to sta je sud u Haagu rekao mi puca qurac.Ja znam ja pamtim i tako cu ja svojoj djeci govoriti ali bez mrznje bez osvete,samo neka znaju ako se i kada ne daj Boze ponovi da znaju sta im je raditi.Samo da te pitam kako ti gledas na desavanja koja se trenutno desavaju na Krimu u vezi Rusije i Ukranije?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
e šta ste očekivali, i jedna i druga će u EU ili eć jesu, naravno da neće niko dobit
Popišam se na pravdu Međunarodnoga suda nepravde. Svojim dosadašnjim odlukama izrijekom daju do znanja svima da se zločinačka i genocidna politika isplate. Republika Srbija nikada nije oficijelno priznata kao neovisna država, niti je to prizanje ili primitak u UN tražila, nego je slijednica SFRJ, SRJ, SCG, a nakon samostalnosti CG koja je morala proćim proces priznanja, Srbija je nnastavila biti članicom UN-a kao pravna slijednica te savezne države. Drugim riječima, Srbija je danas nelegalna država prema međunarodnim standardima, i treba ih prmiorati da traže priznanje i primitak u svjetske institucije baš kao što to danas traži Palestina. Suspendirati europski put Srbije, i sve fondove EU-a, te ih isključiti iz Olimpijskoga komiteta, Svjetske banke, MMF-a i sl. Pa, kad već nije bila država tijekom demoliranja i krvavog pira u Vukovaru koji je došao preko Dunava, onda Srbija svih ovih 25 godina postoji kao nelegalan subjekt. Neovisnost Vojvodine, i Sandžaka treba priznati.
@shumadija2: Znaš i sam da trajni mir i suživot ne mogu egzistirati na prljavom rublju koje se skriva. Svi sve znamo, a sad bi kao da se pravimo da nitko ništa ne zna. Srbija nije bila u vakuumu i pravna je slijednica SFRJ, pa se stoga moralo uzeti u obzir i prve dvije godine rata kada su srpske snage i JNA i počinili 90% najtežih zločina i uništavanja.
SAMO VUKOVAR I SREBRENICA JE VISE NEGO DOVOLJNO DA SE OPTUZE DA NE GOVORIMO O DRUGIM ZLOCINIMA STO JE SRBIJA POCINILA U HRVATSKOJ I BIH NE RAZUMIJEM ZASTO IH NE KAZNE
pa ko je kriv
http://www.novi-svjetski-poredak.com/category/politika-hrvatska/
http://www.novi-svjetski-poredak.com/
Ovakvim odukama se samo daje podrska da u slucaju nekog novog rata bude jos gore i krvavije mislim da se nebi gledalo ko je ko i koliko godina ima nego samo rokaj... njima haos i odgovara da isprazne smece i operu lovu..
hahahahahahahahahahahahahahahahah u šta se potrosilo 16 godina
OČEKIVANO EU i MZ, davno su odlučile da poštede Srbiju, imaju dobre namjere i lijepe planove za srbe i srpski narod. Nesvjesni činjenice da je Srbija "karcinom" evrope, koji će je mučiti dugo godina.
Ljetos, sa sarajevskog aerodroma, najvjerovatnije Grčka. Što pitaš?
glavno je da su oni platili sudske troškove :-(
uzaludno trošenje novca i vremena.
imate sreće što sud kaže da srbija nije odgovorna za genocid u vukovaru.. Samo zbog toga što je sr jugoslavija nastala 92 godine. S druge strane, kmečati o oluji možete narednih 150 godina, ništa se promijeniti neće. Uzaludno trošenje vremena, okrenite se budućnosti ljudi moji. To ste mogli odmah znati, dok je ante gotovina na slobodi. Da je sud odlučio drukčije, onda bi ispalo da je haški sud smijurija, što u suštini i jeste.
ovo je konačna odluka, pravo na žalbu ne postoji. Dakle, nitko nije kriv, profitirali su stranci i oni koji su prodavali oružje, kao i u svakom ratu. Tužbe se odnose samo na genocid, genocida bilo nije.
joj srbi jeste smijesni al stvarno nakon svega i dalje smatrate da ste nevini i idete po nekim sudovima trazeci pravdu "NEMA PRAVDE ZA ONE KOJE CINE NEPRAVDU" Platon (Djelo Država).A doce vrijeme kad cemo vas unistiti ooo "Nebeski narode"
ma ja samo komentarisem da skupljam ove bodove hahhahahahahahahahahhahaahah
znao sam ja da će biti ovakva presuda, kad sud nije presudio protiv Srbije u tužbi koju je podnijela BiH znao sam da ni od ovoga neće biti ništa
mir mir mir niko nije kriv.