|

Generalni sekretar NATO-a: Ubistvo vojnika u Sarajevu liči na terorizam

Generalni sekretar NATO-a: Ubistvo vojnika u Sarajevu liči na terorizam
23
S
SRNA
20.11.2015. u 20:20
93
komentara
23

dijeljenja
Generalni sekretar NATO-a: Ubistvo vojnika u Sarajevu liči na terorizam Foto: EPA
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da ubistvo dvojice vojnika u Sarajevu liči na terorizam, ali da je uzdržan i obazriv u izjavi jer ne zna sve u ovom trenutku i čeka istragu i činjenice.
"Ovo je još jedan primjer nestabilnosti i nasilja", rekao je Stoltenberg za RTS, navodeći da je o tom napadu razgovarao i sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem tokom današnjeg susreta u Beogradu, ali nije htio iznositi detalje.

On je naveo da napad u Sarajevu liči na terorizam jer je riječ o napadu na ljude koji su zaduženi za bezbjednost, dodavši da se opet uzdržava da bude previše određen prije nego što dobije sve činjenice.

Na pitanje da li je zabrinut zbog onoga što se trenutno događa u regionu i nestabilnosti, on je rekao da su se u regionu tokom ratova 90-ih godina vidjeli ratovi, nasilje, zločini.

"Mislim da su svi, a naročito građani koji žive ovdje posebno obazrivi i posvećeni tome da izbjegnu povratak u takvu prošlost", kaže Stoltenberg.

On je ocijenio da su zemlje zapadnog Balkana napravile veliki pomak naprijed, razvijaju se demokratske institucije, situacija se stabilizuje.

"Neke zemlje su u EU, neke u NATO-u, neke su odlučile da ostanu neutralne i mi to poštujemo. Ali i dalje moramo da budemo svjesni opasnosti i rizika i da se koncentrišemo na ostvarivanje dodatne stabilnosti i napretka u regionu", rekao je Stoltenberg.
Prijavi grešku


Komentari (93)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...