Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
citajuc komentare i poznavajuci karakter citatelja klixa ocekujem da ce preko zime ugostit utoplit i nahranit bar 200 tisuca imigranata.imigranata.hvala
A sto ti neprimis jednu sirijsku familiju p1zda ti materina hipokriticna.
rijesenje je jednostavno, napravi zakon da ako udjes ilegalno bez dokumenata neces ostati.........tako ce prestati brodovi i Balkanske rute + tako ce u EU moci uci samo prave izbjeglice kojih je oko 10% ovog krda.
a djeca ko djeca, veseli svi. ne znam je li pozitivno to što ne razumiju gdje su i šta im se dešava ili...
Otvoriti škole za izbjegličku djecu ili napraviti posebna odjeljenja u postojećim školama za djecu izbjeglica, nešto slično onome dvije škole pod jednim krovom. Obavezan strani jezik im mora biti bosanski, da bi se lakše integrirali u Bih društvo i da pomognu roditeljima kod vađenja Bih dokumenata. Inače zaposlene izbjeglice bi djecu ostavljali u vrtiće gdje bi ih čuvale žene izbjeglice, koje bi se tako zaposlile. U organima državne uprave ima dosta radnih mjesta za izbjeglice gdje bi se morali zaposliti kako bi kod osnivanja stranaka lakše ostvarivali svoja zakonska prava.
Ovi imigranti su izjavili kako su nezadovoljni hranom i stanovima u koje su smjesteni u svedskoj.
Ovi imigranti su izjavili kako su nezadovoljni hranom i stanovima u koje su smjesteni u svedskoj.
Evropo, Evropo kako si uspavana i bezbrižna kao i 1995 kada si zatvorila oči pred pokoljem 10000 CIVILA Srebrenice..... stidite se!
Ako je neko planirao seobu naroda i naseljavanje Europe nezadovoljnom masom mladih , dobro je tempirana tacka zasicenja kapaciteta na zimu: sva djeca koja prezime u teskim uvjetima negdje u Europi, krivit ce domacine, a ne one koji su njihove roditelje poticali, okupljali pa i finansirali njihovo pomjeranje iz kampova u Turskoj prema sjeveru ...
Kad bi odrasli bar jedan dan dobili djecije srce ova djeca ne bi bili izbjeglice a na svijetu ne bi bilo vise ni jednog rata. Nevjerovatno dok promatram prvo svoje dijete, svu djecu oko sebe, pa na kraju i ovu djecu na slikama koliko su to neiskvarena i cista bica koje nikakvo zlo nisu u stanju da pomisle, koji rukicu pruzaju svakome i kako iz toga svi mi izrastemo u manje ili vise zla i sebicna stvorenja. Da bar zauvijek ostane to djecije srce i radost u nama, svijet bi bio ljepse mjesto za zivot.
Slazem se u potpunosti samo se sjetim svog dijetinstva u izbjeglistvu i pogledam svoje dijete .......
Mislim da to i jeste jedan od ciljeva Evrope.. Ne ciniti nista i pustiti da zima uradi svoje.
sad malo preko djece se prebijati !
Evropa je uvjek složna kad treba nekoga napasti i oteti, problemi nastaju kad treba pomoći...:/