{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeci je najteže: Zima dolazi a neizvjesnost izbjeglica sve veća

27.10.2015. u 21:16
11
32
Djeci je najteže: Zima dolazi a neizvjesnost izbjeglica sve veća
11
Hladno je, a rješenje izbjegličke krize nije izgledno. I dok političari usaglase ko je nadležan, ko će primiti više a ko manje izbjeglica, ljudi ispaštaju a naročito djeca.
Balkanska ruta izbjeglica trenutno je najveći problem za zemlje Evropske unije. Mađarska je prije desetak dana zatvorila svoju granicu sa Srbijom i Hrvatskom a val izbjeglica je sada preusmjeren prema Sloveniji.

Iako izbjeglicama na njihovom putu pomaže veliki broj humanitarnih i nevladinih organizacija, lokalno stanovništvo i državne vlasti, sve je to privremeno i nedovoljno do konačnog rješenja. Zima je pred vratima, temperatura je već niska, naročito noću, a petinu izbjeglica čine djeca.

Djeci i jeste najteže. Djeca gdje god se nalazila i u bilo kakvim uslovima žele igru. Na putu prema zemljama zapadne Evrope nažalost djeca moraju prolaziti sve muke i nedaće kao i njihovi roditelji, vjerovatno nesvjesna situacije u kojem se nalaze. Fotografije u galeriji najbolje prikazuju dječiju patnju u hladnim danima u nadi da će im sutra biti toplije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: