Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ne bojim se korone, nego sta stoji iza nje. Previse se panike diglo, sve je blokirano, nesto veliko se sprema, nw budite ovce. Toliko ljudi umre i od gripe, raka, nebitno cega, gripa-virus, ista stvar. kakva padanja, kakve zafrkancije. NN oboljeli, to su svjetske podvale, zidovi spremaju nesto 100%, ostanimo ovce mi i jesmo tor odavno
Kako izbeći koronu? Virus na koži može da živi samo pet do deset minuta. Zato perite ruke što češće sapunom i toplom vodom, i ne dodirujte usta, nos i oči Korona živi na metalnim površinama do 12 sati, virus ubija prašak za veš, temperatura od 23 stepena i UV zračenje sa indeksom većim od 3.
* Koji su simtomi koronavirusa? Simptomi su slični kao i kod aktuelnih respiratornih infekcija. Koronavirus se najčešće širi vazdušnim putem - kašljem i kijanjem, kao i bliskim kontaktom: dodirivanjem ili rukovanjem. Prvo kreće bol i grebanje u grlu, zatim respiratorne tegobe, povišena temperatura, suvi kašalj, otežano disanje, malaksalost, zamor...
* Kako da se razlikuje od gripa i respiratornih infekcija? Iskreno, nema velike razlike. Jako su slični. Ali velika olakšica je što se, za razliku od gripa i respiratornih infekcija, koje možete da zaradite bilo gde, koronavirus dobija isključivo kada boravite u zaraženom području, ili ste bili u kontaktu sa zaraženom osobom ili nekim strancem.
e evo odgovora onima što govore 'nema potrebe zatvarati vrtiće i škole. Sad će se svima gaće tresti u bojazni da li su fasovali virus.
116x 2x xy.... roditelji rade... braca sestre se skoluju....
Ma lažu , propaganda , nije istina
Brz oporavak...dušo malena
Nasi grmalji se sjetili tek prije 3-4 sata da zatvore vrtice, FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ FUJ!!! Ne mogu da vjerujem kakv nivo nesavjesnosti vlada medju nasim grmaljima politicarima, ovo je nevjerovatno! I to zatvorili vrtice tek na 15 dana!!! Ovo gofno od virusa da bi se zaustavilo - potrebno je bar 1 mjesec izolacije svega! NE MOGU DA VJERUJEM KAKAV NIVO NEOZBILJNOSTI!