Poduzete oštre mjere
172

Dijete iz vrtića u Zagrebu zaraženo kornavirusom, 119 djece i 16 vaspitačica idu u izolaciju

Dž. L.
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Jedno dijete iz vrtića u Zagrebu zaraženo je koronavirusom zbog čega će 119 njegovih vršnjaka i 16 vaspitačica biti stavljeno u samoizolaciju, pišu hrvatski mediji.

Ova informacija potvrđena je iz Grada Zagreba nakon današnje sjednice civilne zaštite.

"Potvrđeno je da je koronavirusom zaraženo jedno dijete iz zagrebačkog vrtića. Donesena je odluka da se objekt zatvara na 14 dana, te da 119 djece moraju ići u samoizolaciju, kao i 16 zaposlenika. U toku je obavještavanje svih roditelja o mjerama koje su dužni poduzeti", javili su iz Grada Zagreba, prenosi Index.hr.

Podsjećamo, do sada su koronavirusom u Hrvatskoj zaražene 32 osobe, od čega je u protekla 24 sata potvrđen još jedan slučaj. Trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 5.991 osoba, dok se radi na testiranju 553 uzorka krvi.

Od ponedjeljka neće raditi škole, vrtići ni fakulteti u Hrvatskoj, a obustava rada će trajati dvije sedmice. Nastavnici će i dalje dolaziti u školu, a ako je potrebno, mogu doći i djeca o kojoj nema ko brinuti, ali nastava se obustavlja na dvije sedmice. Isti režim je za vrtiće i fakultete, prenosi Index.