Regija
9

Beogradski policajci o detaljima svirepog ubistva: Zanijemili smo kada smo vidjeli tijelo

Klix.ba
Darko Kostić
Darko Kostić
Detalji ubistva koje je počinio Darko Kostić (39) u Srbiji a zatim se na društvenim mrežama dopisivao sa prijateljima kao da nije počinio monstruozan zločin, nastavljaju šokirati regiju.

Podsjećamo, on je silovao i ubio Ivanu Podraščić (13), koja se vodila kao nestala 64 dana.

"Uhapšen je po prijavi Kristine Kovačević (22), bivše supruge njegovog sinovca, koju je silovao u subotu. Kada je priveden u Policijsku upravu za Grad Beograd odmah je stavljen na poligraf. Tako je i pokazano da je umješan i u Ivanin nestanak. Ali tada nismo znali da ju je i ubio", objašnjavaju za Blic.rs policajci koji su uhapsili i saslušavali monstruma sa Petlovog brda.

Istragu su sve vrijeme usmjeravali direktor policije Milorad Veljović, prvi policajac Beograda Veselin Milić i šef UKP-a Nebojša Marković.

"Kostić je sve vrijeme tokom saslušanja u policiji bio miran. Nije pokazivao znakove kajanja. U prvi mah je pokušao da nas prevari i da sebe predstavi kao nevinašce. Nije mu uspjelo i uskoro smo krenuli ka kući strave na Petlovom brdu", navode iz policije.

Tridesetak inspektora beogradske policije i forenzičara je ubrzo upalo u napuštenu kuću u Ulici 11. krajiške divizije broj jedan, koju je Kostić koristio. Dvorište je, kažu policajci, potpuno zapušteno iako je kuća pored asfaltnog puta.

"Ušli smo u kuću. Unutra je bilo potpuno rasulo. Sve ispreturano, pobacano... Neke krpe su bile preko kreveta, prazne flaše… Potpuno zapušteno, ali ni traga od tijela djevojčice. Onda smo krenuli iza kuće strmim dijelom ka potoku. Od padavina taj potok se pretvorio u jezerce. Sve je bilo poplavljeno", objašnjavaju iz MUP-a.

Svi policajci su potom ušli u vodu pored kuće. Zagazili su do koljena.

"Sve je bilo puno đubreta. Na površini jezerceta su plutala tijela uginulih životinja. Onda je jedan policajac podigao sunđer. Tada smo ugledali ćebe ispod koga je virila ljudska cjevanica. Pretpostavljali smo da je Kostić umješan u Ivanin nestanak, očekivali smo najgore i kad smo pošli ka Petlovom brdu. Ali taj moment kada smo ugledali tijelo, kada smo shvatili da je djevojčica koja u decembru puni 14 godina svirepo ubijena, za sve nas je to bio šok. Zanijemili smo" pričaju policajci.

Onda su forenzičari preuzeli posao. Izvukli su tijelo.

"Forenzičari su obmotavali ćebe polako. Tijelo djevojčice je bilo u poluraspadanju. Imala je garderobu" dodaju sagovornici Blica.