{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ostojić: Hrvatska želi BiH konkretno pomoći

30.4.2015. u 19:30
0
Ostojić: Hrvatska želi BiH konkretno pomoći
0
Ostojić: Hrvatska želi BiH konkretno pomoći
Ranko Ostojić
U povodu terorističkih napada u Zvorniku hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić jučer je izjavio za Novu TV da Hrvatska želi pomoći BiH davanjem na raspolaganje graničnog sistema Hrvatske koji se pokazao učinkovitim.
"Hrvatska želi i konkretno pomoći. Vjerujemo i da naš sistem koji imamo na granici koji može biti vrlo učinkovit i nama se pokazao vrlo učinkovitim. To smo spremni dati na raspolaganje i BiH, jer smo uvjereni da jačanje sigurnosti kod naših susjeda je istovremeno i jačanje sigurnosti u Hrvatskoj", kazao je Ostojić.

On je istakao da Hrvatska kao zemlja antiterorističke koalicije uvijek može biti i cilj terorističkog napada, odnosno da niko ne može garantovati da se takvo šta neće dogoditi i u Hrvatskoj.

"Ali budite sigurni da naši građani mogu imati povjerenje da u ovom trenutku Ravnateljstvo policije, ali i svi drugi segmenti sigurnosnog sistema funkcioniraju upravo s ciljem da spriječe bilo kakav teroristički čin", rekao je Ostojić.

Na novinarsko pitanje trebaju li Hrvati strahovati da će dešavanja u BiH eskalirati, odgovorio je da ne može isključiti moguću eskalaciju, te da se teroristički napadi ne događaju samo u BiH, nego svuda u svijetu.

Hrvatski mediji prenijeli su da je teroristički napad u Zvorniku ponovno ukazao na jačanje ekstremnih islamista u BiH, te kako se uporišta ekstremnih islamista u BiH nalaze u blizini granice sa Hrvatskom.

Karta uporišta islamskih ekstremista u BiH (Foto: Dnevnik.hr)
Karta uporišta islamskih ekstremista u BiH (Foto: Dnevnik.hr)


"Zvornik je mjesto na samoj granici BIH sa Srbijom. Veoma blizu Zvornika nalazi se uporište vehabija u Dubnici. Gornja Maoča na sjevero-istoku u BIH i Bužim na sjevero-zapadu zemlje, mjesta su koja su Hrvatskoj najbliža. Hrvatska s BiH dijeli više od tisuću kilometara granice", piše Dnevnik.hr.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: