Regija
1

Hrvatska pojačala kontrolu na granicama s BiH

SRNA
Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je da je zbog terorističkog napada na policijsku stanicu u Zvorniku pojačana kontrola duž cijele granice sa BiH.

On je rekao da je, odmah po dobijanju informacije o napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, direktor hrvatske policije Vlado Dominić naložio pojačano postupanje duž cijele granice sa BiH.

"Posebno su pojačane mjere kontrola granice, prilikom obavljanja granične kontrole, kontrole lica, vozila i prtljaga, a preduzimaju se i druge mjere u unutrašnjosti policijskih uprava s ciljem sprečavanja mogućih ugrožavajućih situacija", istakao je Ostojić.

On je naveo da je pojačano postupanje naloženo i službama nadležnim za prevenciju terorizma, te da je policijskim službenicima posebno skrenuta pažnja da vode računa o samozaštiti.

Ostojić je podsjetio da je još u januaru, nakon terorističkog napada u Parizu, donio odluku o osnivanju Radne grupe za praćenje problematike, prevencije i suzbijanja terorizma, javili su hrvatski mediji.

"Hrvatska policija na regionalnom nivou kontinuirano učestvuje u policijskoj saradnji i razmjeni informacija s ciljem uspješnog suprotstavljanja terorizmu", kaže on.

Ostojić je napomenuo da je prošle sedmice u Dubrovniku održan sastanak policijskih čelnika susjednih zemalja, gdje je jedna od tema bila bezbjednosni izazovi u vezi sa terorizmom i stranim borcima.